"Federalii actioneaza ca pe vremea comunismului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul contracandidat al lui Mircea Sandu la sefia FRF, Gica Popescu, si-a depus, ieri, oficial candidatura la presedintia acestui for. Fostul international acuza dur practicile actualului sef al

Principalul contracandidat al lui Mircea Sandu la sefia FRF, Gica Popescu, si-a depus, ieri, oficial candidatura la presedintia acestui for. Fostul international acuza dur practicile actualului sef al FRF, care, prin influenta capatata in cei 15 ani cat a condus federatia, controleaza voturile membrilor Adunarii Generale.
- Domnule Popescu, ce sanse aveti sa-l invingeti pe Mircea Sandu?
- Daca ar fi sa ma iau dupa reactiile din teritoriu, as fi deja ales si nu as avea de ce sa-mi fac griji. Toti imi spun ca vor o schimbare. Acum, pentru mine important este sa obtin un vot mai mult decat Sandu.
- Vi se pun piedici in drumul spre sefia federatiei?
- Da, si sunt scandalizat. Ceea ce se incearca este sa se sune membrii din teritoriu ca sa se obtina adeziuni. Avem 15 ani de democratie, dar federalii actioneaza ca pe vremea comunismului. Daca dupa 15 ani ne este frica, inseamna ca nu meritam progresul. Practicile FRF sperie oamenii din teritoriu. Cu siguranta reprezint un pericol, pentru ca sunt un adversar serios. Am solicitat vot secret pentru ca oamenii sa-si expuna liber parerea. Doar la vot pot dovedi ca sunt barbati. Pot aparea surprize. Nu mi-e teama daca vor fi sau nu alegerile corecte.
- Ar putea fi Cristian Bivolaru si Ion Craciunescu niste aliati in lupta pentru FRF?
- Inca nu stiu. De altfel, Cristian Bivolaru, din cate am inteles, este inca in functie in cadrul federatiei. Mircea Sandu i-a refuzat demisia. Nu stiu inca ce sa spun, dar in viitor, da, as putea sa colaborez cu cei doi. Oricum, daca nu ar fi fost alegeri pe 21 noiembrie, Craciunescu nu ar fi fost demis.
- Care e principalul dumneavoastra atu si principalul dezavantaj in lupta cu Mircea Sandu?
- Atuul este ca sunt un om foarte credibil. Dezavantajul consta in lipsa de experienta, dar Mircea Sandu nu era mai experimentat decat mine cand a devenit presedinte al federatiei. Experienta vine din munca si din disciplina. Vreau ca numirea mea in fruntea FRF sa reprezinte un moment zero in fotbalul romanesc.
- Daca veti castiga alegerile, ii veti oferi o functie lui Mircea Sandu in echipa dumneavoastra?
- Nu. Nu ii voi oferi nici o functie. Nu cred ca putem lucra impreuna, pentru ca avem viziuni diferite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite