Febra neagră devine coşmar pe bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îngrijorare. Aţi văzut cu siguranţă filme gen "Armageddon", în care Terra e ameninţată de un asteroid uriaş. Dacă într-o bună zi chiar se întâmplă să avem de înfruntat un astfel de

Îngrijorare. Aţi văzut cu siguranţă filme gen "Armageddon", în care Terra e ameninţată de un asteroid uriaş. Dacă într-o bună zi chiar se întâmplă să avem de înfruntat un astfel de pericol? Probabil mulţi spun că nu apucăm noi "norocul" ăsta.

Poate că nu, dar cu siguranţă ameninţarea cu secătuirea resurselor de aur negru nu mai este o gogoriţă. Efectele scumpirii petrolului (săptămâna trecută, preţul barilului a sărit de 135 de dolari) au adus destulă transpiraţie rece şi protestele se ţin lanţ pe mapamond (foto - în Indonezia).

Unii analişti preconizează un veritabil coşmar până la finele anului: 200 de dolari barilul. Şi toate acestea se vor răsfrânge în costurile produselor şi serviciilor de tot felul. Fraţilor, e groasă! Încă asistăm impasibili la acutizarea crizei. Ar trebui să şi facem ceva. Nu credeţi?

Operaţiune. Vă mai amintiţi de liderul Al-Qaida, Osama ben Laden? Cică se ascunde pe masivul K2, undeva în nordul Pakistanului, pe acolo unde se tot duc alpiniştii să bată recorduri.

Potrivit reţelei de televiziune Al-Arabiya, se coace o operaţiune militară de amploare pentru a-l captura. În sfârşit? Atunci cred că o să-l vedem şi pe Moş Crăciun.

Destinaţie. Deşi are în spate frisonul unui foarte posibil val de emigranţi, în primă fază din Italia, Elveţia a semnat cu Uniunea Europeană protocolul de extindere a liberei circulaţii pentru cetăţenii României şi Bulgariei. Parcă îi aud pe ai noştrii la Roma: "Au ăia nişte peisage. Da să vezi ce de ceasuri au".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite