Fasole şi ţuică fiartă în Obor şi Crângaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă programele ocazionate de Ziua naţională a României, oferite de municipalitate, bucureştenii au primit azi invitaţii la "voie bună" şi din partea edililor de sector. Chiar dacă cele

Pe lângă programele ocazionate de Ziua naţională a României, oferite de municipalitate, bucureştenii au primit azi invitaţii la "voie bună" şi din partea edililor de sector. Chiar dacă cele mai multe primării de sector au ales să celebreze ziua de 1 Decembrie "în tihnă, cu omagii aduse eroilor", doi dintre primari se întrec în programe de divertisment, spectacole sau mese ostăşeşti cu deja celebrele porţii de fasole, ciolan afumat şi ţuică fiartă.
Aşa cum a obişnuit, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, îi invită şi în acest an pe bucureşteni să sărbătorească ziua de 1 Decembrie cu spectacole speciale, fasole cu costiţă afumată şi ţuică fiartă. Un moment inedit astăzi îl va reprezenta programul de acrobaţie cu cai, susţinut de cascadori profesionişti, îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti. Bucureştenii care se vor afla azi în zona Obor vor fi serviţi cu tradiţionala ţuică fiartă şi fasole cu ciolan, chiar de către edilul Onţanu. Festivităţile vor începe în faţa Centrului Administrativ al sectorului, de la ora 11.00, cu mai multe manifestări specifice acestei zile. "Vor fi salutul gărzii de onoare, ridicarea drapelului şi intonarea Imnului de stat al României, defilarea plutoanelor Poliţiei Comunitare a Sectorului 2 în acordurile fanfarei militare, dar şi
Hora Unirii
, în care se vor prinde toţi participanţii", a afirmat Neculai Onţanu.
Invitaţie la patinoar
şi sectorul 6 se pregăteşte de "o sărbătoare aparte". Primarul Cristian Poteraş i-a invitat deja "pe toţi cetăţenii care vor să petreacă româneşte de Ziua naţională" în parcul Crângaşi, unde, începând cu ora 12:00, în acordurile muzicii militare, vor putea gusta din fasolea cu ciolan, pregătită în bucătării de campanie. Mai mult, cu ocazia Zilei naţionale, primarul Poteraş va fi prezent şi la redeschiderea patinoarului din Drumul Taberei. Anul acesta, reprezentanţii celorlalte primării de sector vor participa, "ca orice cetăţean care se simte român", doar la depunerea coroanelor de flori la monumentele eroilor naţionali. "Asta fac în fiecare an. Împreună cu colegii din primărie merg la monumentele de pe raza sectorului şi depun coroane de flori. O să depunem coroane la monumentul din parcul Carol…", a declarat, pentru Adevărul, edilul sectorului 1, Andrei Chiliman.
Concerte în faţa Teatrului Naţional
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, i-a chemat pe bucureşteni să ia parte la sărbătorirea Zilei naţionale astăzi, în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii. Festivitatea va începe la ora 17.40 şi va fi marcată de intonarea Imnului naţional, urmată de muzica reprezentativă a armatei. Atracţiile serii le vor reprezenta însă, la ora 18.05, aprinderea luminilor ornamentale de sărbători, a bradului împodobit, amplasat în centrul pieţei, dar şi focurile de artificii. Sărbătoarea va continua cu un minirecital Ovidiu Lipan ţăndărică şi recitaluri folclorice reprezentând toate zonele ţării. De la ora 20.00, formaţia Phoenix va susţine concertul de închidere a spectacolului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite