"Faptele penale negative din judetul Harghita nu pun in pericol siguranta cetatenilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afirmatia a fost facuta in apararea politiei harghitene, in vreme ce autorii jafului armat de la Miercurea-Ciuc haladuiesc in libertate

Chemat la conducerea Politiei, pentru a dinamiza combaterea activitatilor infractionale, chestorul principal Dumitru Sorescu declara, referindu-se la jaful armat petrecut in noaptea de miercuri, 18 februarie, la Miercurea-Ciuc: "Numarul faptelor penale negative (sic!) in acest judet (Harghita - n.r.) este mic in comparatie cu multitudinea de cazuri rezolvate de colegii harghiteni, iar acestea nu sunt de natura sa puna in pericol siguranta cetatenilor". Declaratia este reprodusa dintr-un saptamanal harghitean si a fost facuta la sfarsitul saptamanii trecute, cand dl. Sorescu a participat la o conferinta de presa organizata la Miercurea-Ciuc, prilejuita de pensionarea sefului Politiei harghitene, Ioan Negrusa. Negrusa era pe lista capilor politiilor judetene a caror demitere - iminenta - a fost anuntata de premierul Adrian Nastase, pentru ineficienta in urmarirea si prinderea autorilor agresiunilor impotriva jurnalistilor. Demiterea a fost preintampinata prin pensionare, iar chestorul principal Sorescu s-a infiintat la Miercurea-Ciuc pentru a-i tine spatele subordonatului sau. Dupa cum se vede insa, Sorescu nu s-a multumit cu a lauda, generic, profesionalismul lui Negrusa si serviciile aduse Politiei in decursul activitatii, ci a incercat sa-l scoata basma curata pentru incapacitatea dovedita in prinderea infractorilor periculosi. Amintim ca jaful de la Miercurea-Ciuc completeaza un pomelnic de infractiuni grave, petrecute in ultimii 5-6 ani pe raza judetului Harghita si ramase cu autori necunoscuti: omoruri, agresiuni salbatice, incendieri de masini si de imobile (capitol la care orasul Miercurea-Ciuc este campion national absolut) etc. Initial, Sorescu a pretins ca nu exista legaturi intre faptele din ultimele luni comise pe raza judetului Harghita (incepand cu repetatele agresiuni asupra ziaristului local Szondy Zoltan si culminand cu jaful armat) si trecerea in rezerva a sefului Politiei locale. Apoi a intors-o, admitand ca Negrusa a fost inlaturat pe fondul masurilor anuntate de premier.
Tanar din Miercurea-Ciuc gasit injunghiat in parc
Un tanar a fost internat in spital, luni, cu hipotermie, politraumatisme si multiple plagi, dupa ce a fost lasat inconstient intr-un parc din Miercurea-Ciuc de cativa necunoscuti care l-au injunghiat si l-au batut crunt. Potrivit buletinului de presa remis, marti, de Inspectoratul Politiei Judetene (IPJ) Harghita, L.S. (22 ani), din satul Racu al comunei Siculeni, a fost gasit in Parcul Tineretului din Miercurea-Ciuc. Tanarul era in stare de inconstienta si avea urme de violenta la cap si la fata. Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, subcomisar Aurelia Dumitru, a declarat ca tanarul a fost internat la Sectia Chirurgie a Spitalului Judetean Miercurea-Ciuc, cu diagnosticul politraumatism prin agresiune, plagi intepate multiple in zona hemitoracelui si hipotermie. Medicul legist a ajuns la concluzia ca pentru vindecarea ranilor tanarul are nevoie de 20-30 de zile de ingrijiri medicale, in cazul in care nu intervin complicatii. Subcomisarul Dumitru a afirmat ca, in urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca in noaptea anterioara victima a consumat bauturi alcoolice in mai multe baruri din Miercurea-Ciuc si, dupa ce a fost agresat, a suferit de hipotermie, temperaturile inregistrate fiind sub minus 20 de grade Celsius. Politistii continua cercetarile pentru identificarea autorilor si pentru stabilirea circumstantelor exacte in care tanarul a fost agresat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite