Fănuş Neagu a murit/ Nicolae Manolescu: În generaţia nouă nu s-a născut niciun Fănuş Neagu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Manolescu, Eugen Simion, Dinu Săraru şi Augustin Buzura sunt doar câţiva dintre scriitorii care au declarat că prin moartea lui Fănuş Neagu literatura română suferă o mare pierdere.Trupul neînsufleţit al scriitorului Fănuş Neagu va fi depus miercuri la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucureşti. Înmormântarea va avea loc joi la Cimitirul Bellu,

Potrivit criticului Nicolae Manolescu, Fănuş Neagu a fost cel mai talentat scriitor al generaţiei sale, iar în generaţia nouă nu s-a născut niciun Fănuş Neagu sau D. R. Popescu, relatează Mediafax. 

"A fost unul dintre cei mai talentaţi scriitori ai generaţiei sale, chiar dacă se spune că aceasta este generaţia 'expirată'. Acum devine expirată şi la propriu", a mai spus Nicolae Manolescu.

Eugen Simion: Dispare un stil de a fi scriitor într-o istorie rea

"Proza românească pierde un mare scriitor. Eu pierd şi un mare prieten. Fănuş Neagu a fost un om foarte curajos, el s-a luptat de mulţi ani cu o boală grea şi credeam că va reuşi să o învingă. Dispare odată cu el nu numai scriitorul excepţional care a fost, dispare şi un personaj, un personaj foarte original al vieţii literare. Dispare un stil de a fi scriitor într-o istorie rea", a declarat academicianul Eugen Simion.

Dinu Săraru: De la Tudor Arghezi şi Eugen Barbu nu a existat poet mai mare

"M-a impresionat în ultimii 21 de ani, când a stat la distanţă faţă de mizeria cetăţii noastre", a spus scriitorul Dinu Săraru. "O personalitate covârşitoare, vitală, care a ştiut să îşi domine suferinţele", a adăugat el. "Fănuş Neagu rămâne unul dintre poeţii limbii române. A îmbogăţit limba română cu pagini de poezie. De la Tudor Arghezi şi Eugen Barbu nu a existat poet mai mare", a mai spus scriitorul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite