Fanfara Ciocârlia, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna cadourilor va fi una plină de evenimente speciale pentru cei care aşteaptă de la sfârşitul de an spectacole de excepţie. Primul dintre ele va avea loc pe 7 decembrie, la Sala Palatului,

Luna cadourilor va fi una plină de evenimente speciale pentru cei care aşteaptă de la sfârşitul de an spectacole de excepţie. Primul dintre ele va avea loc pe 7 decembrie, la Sala Palatului, când Fanfara Ciocârlia va susţine primul său concert de anvergură la Bucureşti, după succesul primei reprezentaţii în faţa publicului din România, cea de la Gala Premiilor TIFF (Cluj).
Acest show de excepţie este cel prin care firma Emag!c Entertainment iniţiază un nou proiect, "World Music Masters", o serie de spectacole dedicate genurilor muzicale tradiţionale, neincluse în direcţiile moderne. De la muzica ţigănească din Balcani şi soundurile meditative ale Indiei până la ritmurile magice ale Africii şi cântecele "însorite" ale Americii Latine, muzica tradiţională a depăşit, din fericire, de mult timp graniţele fizice şi barierele lingvistice. Noul concept este un omagiu adus marilor artişti ai lumii şi este realizat spre bucuria publicului român, care va avea parte de o serie de concerte de excepţie. Startul este deci pe măsură: Fanfara Ciocârlia, la Bucureşti.
Acum 10 ani, nimeni nu s-ar fi gândit că 12 muzicieni dintr-un loc uitat de lume, la graniţa cu Republica Moldova, ar putea să ajungă faimoşi pe cinci continente şi să câştige premii după premii! Zece Prăjini, un sătuc din estul României, cu o populaţie de 400 de locuitori, a oferit cea mai spectaculoasă fanfară din lume, un grup de muzicieni care stârnesc entuziasm oriunde în lume, fie că are loc o nuntă, un botez într-unul dintre satele vecine, fie că se află pe o scenă din Tokyo, Viena sau New York. Membrii fanfarei sunt renumiţi pentru virtuozitatea lor, pentru felul în care îşi stăpânesc instrumentele şi pentru ritmurile antrenante care ridică publicul în picioare la fiecare reprezentaţie pentru a dansa nebuneşte. "Diavolii", cum sunt supranumiţi, pot atinge o viteză de aproape 200 de bătăi pe minut!
Ceea ce visează ani de zile artiştii din lumea întreagă, să ajungă la Hollywood, muzicienilor de la "Zece Prăjini" le-a ieşit foarte repede după lansarea lor. Ei au fost oaspeţii de onoare la petrecerea aniversară a lui Danny Elfman, renumitul compozitor care a semnat coloana sonoră a 12 filme marca Tim Burton! De asemenea, magnatul Playboy, Hugh Hefner, i-a avut invitaţi de două ori pe artiştii din Republica Moldova la Playboy Jazz Festival, unde aceştia au încins atmosfera la Hollywood Bowl, printre melomani şi iepuraşi!
Cu o carieră care se înscrie pe parcursul a 10 ani, Fanfara Ciocârlia a susţinut peste 1.000 de concerte pe scenele din Europa de Vest, SUA, Japonia, iar anul acesta a primit prestigiosul trofeu BBC Radio 3 World Music Award 2006.
Cei 12 muzicieni rromi din satul Zece Prăjini, descoperiţi de managerul german Henry Ernst, vin la Bucureşti cu un repertoriu cuprinzând melodii tradiţionale româneşti, ritmuri turceşti, bulgăreşti sau macedonene, transmise din generaţie în generaţie. Pe 7 decembrie, Fanfara Ciocârlia va oferi publicului său un show în stilul specific: incendiar!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite