Familia Tariceanu asista la un concert Schumann la Salzburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar daca nu si-a luat concediu in mod oficial, premierul Calin Popescu Tariceanu a plecat, pentru doua zile, la Salzburg, impreuna cu sotia, unde cei doi vor asista la un concert sustinut de

Chiar daca nu si-a luat concediu in mod oficial, premierul Calin Popescu Tariceanu a plecat, pentru doua zile, la Salzburg, impreuna cu sotia, unde cei doi vor asista la un concert sustinut de orchestra Camerata Salzburg. Oficial, Tariceanu participa, impreuna cu ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, la reuniunea sefilor de guvern din Europa de Sud-Est. Reuniunea este organizata de institutia Cancelarului Federal al Austriei in orasul in care s-a nascut Mozart si in care tocmai se desfasoara Festivalul Muzical Salzburg. Un bilet la concertul sustinut de Camerata Salzburg - dirijor fiind Sir Roger Norrington - costa intre 75 si 135 de euro. Premierul si sotia sa vor putea audia, in cadrul acestui concert, mai multe piese de Schumann, printre care Concertul de pian si Uvertura la opera Genoveva. Sir Roger Norrington este dirijor-sef al Orchestrei radio din Stuttgart, post pe care l-a detinut, cu multi ani in urma, si Sergiu Celibidache. Acum doua zile, atunci cand a anuntat ca presedintele Traian Basescu pleaca in concediu, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, a tinut sa sublinieze ca seful statului "nu este adeptul concediilor in strainatate". La sfarsitul saptamanii trecute, Basescu si-a luat o scurta vacanta, fiind prezent la Neptun unde, impreuna cu sotia, a iesit seara pe o terasa pe care canta Gil Dobrica.
Mircea Geoana, in turneu prin Portugalia si America
Si presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a organizat o mica vacanta in Portugalia si Statele Unite ale Americii, cu ocazia participarii la unele manifestari politice. Spre sfarsitul lunii iulie, el a plecat la Figueira de Foz, un minunat orasel de coasta din Portugalia, la 190 de kilometri de Lisabona, unde este organizata tabara de vara a tineretului social-democrat ECOSY. Pe 28 iulie, Geoana si-a luat zborul spre Statele Unite, unde a avut mai multe intrevederi cu reprezentanti ai Administratiei americane. Potrivit unui comunicat al PSD, preluat de Rompres, liderul PSD s-a intalnit, printre altii, cu senatorul Richard Lugar, presedintele Comitetului pentru relatii externe al Senatului SUA. El a avut discutii si cu oficiali ai Partidului Democrat din SUA, carora le-a cerut, printre altele, expertiza in tehnici de campanie electorala. Geoana va reveni in tara la sfarsitul acestei saptamani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite