Familia slt. Drăguşanu a schimbat sicriul de zinc cu unul de lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni din oraşul constănţean Basarabi şi din localităţile învecinate l-au condus pe ultimul drum, sâmbătă, pe sublocotenentul Ionel Gheorghiţă Drăguşanu, căzut la datorie în

Sute de oameni din oraşul constănţean Basarabi şi din localităţile învecinate l-au condus pe ultimul drum, sâmbătă, pe sublocotenentul Ionel Gheorghiţă Drăguşanu, căzut la datorie în Afganistan.
Familia îndoliată a refuzat înhumarea acestuia în sicriul de zinc, astfel că trupul neînsufleţit a fost mutat într-un sicriu de lemn, iar ceremonialul religios a avut loc în biserica din apropierea casei natale. La Mormântul Eroilor, penultimul popas al tristei procesiuni, a fost dezvelită o placă funerară. "Noi, soldaţii, ştim că Ionel nu a vrut să fie erou naţional. Dar mai ştim că eroii se nasc din curaj, din vitejie, din dăruire, dar şi din suferinţă. Din cumplită suferinţă şi durere", au spus colegii. şi, dacă până la cimitir, soţia, fiica, fratele şi rudele eroului au căutat să pună frâu durerii, când sicriul a fost coborât în mormânt, au sărutat cu lacrimi florile şi pământul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite