Familia Apărării, fabrică de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de cinci ori mai mult decât au câştigat. În declaraţia de avere, ministrul apărării afirmă că mai are şi un cont la aceeaşi bancă, în valoare de 20.000 RON, dar nu precizează dacă l-a

de cinci ori mai mult decât au câştigat. În declaraţia de avere, ministrul apărării afirmă că mai are şi un cont la aceeaşi bancă, în valoare de 20.000 RON, dar nu precizează dacă l-a deschis anul trecut.
Tot în 2005, Atanasiu şi-a mai construit şi o vilă în Alba Iulia, cu o suprafaţă de 300 mp, a cărei valoare de impozitare nu a declarat-o, dar care este estimată de specialiştii imobiliari la peste 200.000 de euro. Ministrul a precizat numai că ar fi vorba de o "investiţie proprie".Anul trecut, familia Atanasiu a mai achiziţionat şi un teren de 442 mp în Alba Iulia, estimat la circa 20.000 de euro. Terenul a fost cumpărat de către doamna Atanasiu fostă Bijboacă. Dacă în 2004 ministrul apărării avea declarate bijuterii de 10.000 de euro, în ultima declaraţie de avere valoarea lor a crescut la 20.000 de euro. Atanasiu avea în 2004 două conturi bancare, unul în lei, de 150 de milioane, şi unul de 15.000 de euro, precum şi acţiuni şi părţi sociale în valoare totală de 11,7 milioane de lei. La începutul lunii ianuarie, Teodor Atanasiu a afirmat că îşi poate justifica oricând averea, diferenţele financiare ale familiei sale între 2004 şi 2005 provenind, probabil, din banii "câştigaţi la nuntă".

Dispariţia diurnelor
În declaraţia de avere, Atanasiu nu face referire la sumele pe care le-a încasat ca diurnă pentru deplasările externe. Aceste sume apar în mai multe declaraţii de avere ale miniştrilor din Cabinetul Tăriceanu. Potrivit agendei MApN, Atanasiu a efectuat numeroase vizite în străinătate în 2005.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite