Falsificatorii de carduri, pedepse ca pentru criminali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai periculoase grupări care a pus pe jar poliţia din toată ţara a fost „Gruparea Giuleşti”, specializată în furturi din bancomate amplasate în sediile unor societăţi comerciale.

Membrii acesteia, patru bucureşteni, au primit pedepse aspre cu închisoarea, ei fiind condamnaţi de Tribunalul Vâlcea. Soluţia a fost menţinută şi de Curtea de Apel Piteşti, iar condamnările sunt definitive. Dumitru Păncescu, zis „Miki", a fost condamnat  la 18 ani de închisoare, Adrian Stancu, zis „Mituş", la 19 ani, iar „locotenenţii lor", Marius Claudiu Fieraru, la 16 ani şi Ionel Dorel Lăzărică, la 5 ani de puşcărie.

Paznici bătuţi sau legaţi de calorifer

Ei sunt acuzaţi de tâlhărie, tentativă de furt calificat, tentativă de tâlhărie sau nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Infractorii au spart, în noaptea dintre 5 şi 6 noiembrie 2010, ATM-ul de la Hidroelectrica-Vâlcea, au încuiat în baie paznicul şi i-au luat pistolul, furând peste 150.000 de lei.

Faptele lor sunt însă mult mai numeroase şi au cuprins mai multe zone ale ţării. În noaptea spre 15 aprilie 2010, „giuleştenii" au mai spart un bancomat din Mărăcineni-Argeş, unde au bătut agentul de pază şi au fugit cu 38.500 de lei. La Şomcuţa Mare-Maramureş, ei au legat de calorifer un agent de pază, dar nereuşind să taie bancomatul au plecat cu un calculator.

Aventura infracţională a continuat în aceeaşi noapte, când bărbaţii au mers la Bocşa-Sălaj, la un ATM al CEC Bank. În timp ce încercau să-l taie însă au fost surprinşi de şeful de post din localitate şi au luat-o la fugă. În noaptea de 11 spre 12 noiembrie, au eşuat în tentativa de a sparge un bancomat din incinta  Fabrom-Argeş. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite