Facet5, un alt instrument pentru managerii de HR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Facet5" este cel mai nou instrument de HR adus pe piaţa românească şi are avantajul că se completează online, foarte uşor, într-un timp de aproximativ 17 minute. Datele sunt procesate rapid

"Facet5" este cel mai nou instrument de HR adus pe piaţa românească şi are avantajul că se completează online, foarte uşor, într-un timp de aproximativ 17 minute. Datele sunt procesate rapid şi puse la dispoziţie imediat celui care îl completează.

Raportul lui "Facet5" este cu atât mai relevant cu cât este disponibil în mai multe limbi. Folosindu-l, companiile reuşesc să recruteze oamenii potriviţi, de care au nevoie, sau să descopere talente în interiorul organizaţiei şi să le dezvolte în acelaşi timp. Astfel, ele economisesc timp şi bani şi reduc riscul de a angaja oameni nepotriviţi pentru echipa lor sau, dimpotrivă, să piardă adevărate talente care lucrează deja în organizaţie şi care nu au ocazia să-şi arate adevăratele calităţi şi aptitudini, pentru că ocupă o poziţie care nu li se potriveşte.

Wilson Learning România a lansat de curând pe piaţa românească Consulting Tools, o companie britanică axată pe dezvoltarea şi furnizarea instrumentelor de evaluare şi consultanţă, ajutând astfel organizaţiile să descopere talente, pe care apoi să le cultive în interiorul lor.

Facet5 poate fi folosit la toate nivelele într-o organizaţie, de la evaluarea individuală, pentru selecţie, recrutare sau integrare într-o echipă, până la evaluarea valorilor la nivel de echipă sau de companie. Profilurile individuale psihologice ale angajaţilor pot oferi, astfel, la nivel global, profilul echipei de lucru, dar şi profilul companiei, managerii descoperind în acest fel foarte uşor de ce tip de oameni mai au nevoie ca să aibă o echipă de lucru compactă şi eficientă. Acest instrument a fost conceput ca răspuns la solicitările mai multor organizaţii, de a avea un instrument care să întrunească mai multe calităţi: design şi construcţie moderne, utilizare uşoară şi flexibilă, un cost rezonabil şi o integrare bună a lui în propriul sistem de management al resurselor umane. Evenimentul organizat de Wilson Learning i-a ajutat pe managerii de resurse umane să înţeleagă puterea instrumentului "Facet5", un chestionar de personalitate bazat pe teoria "BIG 5". Varietatea soluţiilor Consulting Tools va fi oferită în ţara noastră exclusiv prin Wilson Learning România. Evaluarea propusă de "Facet5" se aplică în coaching, recrutare, selecţie, dezvoltare personal, integrare în echipă.

"Rezultatele pot da un profil al echipei de lucru, pot ajuta un manager sau o companie să realizeze de ce un angajat mai are nevoie sau de ce există un blocaj într-un anumit departament. Asta înseamnă că dacă ia măsurile necesare şi la timp, <> l-a ajutat în afacerile sale", spune Ana Dumitru, asistent executiv, de la Wilson Learning .

În România, instrumentul de lucru pentru managerii de HR abia s-a lansat, dar compania Wilson Learning preconizează că va fi un succes şi multe companii vor alege să-l folosească, penetrarea acestui instrument de lucru urmând să se facă în anii următori.

"Reţinerea talentelor în organizaţie şi dezvoltarea acestora devin preocupări din ce în ce mai importante pentru departamentele de resurse umane, contextul economic din ce în ce mai competitiv din România forţând organizaţiile să depună eforturi pentru a se poziţiona în rândul celor mai căutaţi angajatori. Din ce în ce mai multe companii conştientizează beneficiile aduse de instrumentele de evaluare, care permit înţelegerea nivelului actual al competenţelor angajaţilor şi fundamentează realizarea unor strategii de dezvoltare individuală şi de grup. Tendinţa actuală este de a înlocui multitudinea de instrumente specifice diferitelor nevoi cu un singur instrument care se constituie într-o soluţie integrată", a declarat pentru Adevărul, Valentin Paşa, manager general Wilson Learning România.

"Facet5" este deja utilizat cu succes în ţări ca: Danemarca, Spania, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Germania şi Canada.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite