Fabulospirit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au fost copios criticaţi pentru că au ales făcătura de cuvinte "fabulospirit", ca definiţie pentru brandul de ţară al României, oficialii MAE au avut, săracii, dreptate. Sintagma

Deşi au fost copios criticaţi pentru că au ales făcătura de cuvinte "fabulospirit", ca definiţie pentru brandul de ţară al României, oficialii MAE au avut, săracii, dreptate. Sintagma "spirit fabulos" poate fi folosită pentru a explica orice, inclusiv inexplicabilul şi absurdul din România de azi. E fabulospirit că soţietatea ţivilă s-a strâns în piaţă din dragoste pentru un ministru în funcţie? Ba bine că nu! "Monica! Monica!", strigau cuprinşi de devotament manifestanţii, dintre care o bună parte, colaboratori de zi cu zi ai titularei de la Justiţie. Restul, parlamentari de la PD şi PLD, că d-aia e societate civilă să facă politică înregimentată. Nu e fabulospirit că aceeaşi societate civilă susţine legi care aduc atingere drepturilor şi libertăţilor omului, când oriunde în lume "civilii" sar ca arşi când aud de aşa ceva?

În aceeaşi zi, fatalitate. Ordonanţa DIICOT cădea în parlament, deputaţii manifestându-şi, la rândul lor, grija pentru soarta Monicăi Macovei, dar într-un sens oarecum diferit faţă de îndemnurile celor din piaţă. Coincidenţă, la Iaşi, pedofi lul Kurt Treptow a fost eliberat pentru că este băiat de comitet şi ne-a mai scris o carte cu Vlad Ţepeş, ceva mai devreme, Gabriel Bivolaru plecase şi el acasă pentru bună purtare. Oricum, Ministerul Justiţiei nu ar trebui să renunţe aşa uşor la serviciile fostului deputat PSD. În calitatea de singur politician condamnat pentru corupţie, Gabriel Bivolaru ar trebui invitat pe post de exponat viu la minister. Doamna Mocovei l-ar ţine într-o vitrină şi când mai apare câte o delegaţie de la UE, vreun Franco Frattini, le-ar arăta cu mândrie captura: politician, 50 milioane de dolari. O dovadă de netăgăduit a succeselor luptei anticorupţie, chiar dacă domnul Bivolaru a fost judecat în alte vremuri şi eliberat ieri. Fabulospirit!

Cum să explici unui om care nu mai înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în ţară că cei mai mari adversari politici sunt partidele aliate la guvernare, că Opoziţia îl susţine pe premier, dar vrea să-l suspende pe preşedinte? Fabulospirit! Dar că populaţia e chemată la un referendum de şeful statului, care, la rândul lui, poate deveni subiect de referendum privind propria sa demitere? Fabulospirit!

Şi încă o întrebare. Dacă actorul Mark McGowan, cel care umbla în patru labe prin New York, cu masca lui George W. Bush pe cap, invitând lumea să-i tragă un şut în dos, s-ar gândi să repete isprava la Bucureşti, cu masca lui Traian Băsescu, ar fi mai degrabă lovit la părţile moi ori s-ar trezi cu vreo 50 de inşi care ar sta la coadă să-l pupe? Fabulospirit!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite