Fabrica de iluzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circul intens mediatizat dintre Costin Mărculescu, bătut măr în scara blocului unde locuieşte, şi fosta sa colaboratoare Carmen Pleşa, acuzată că ar sta la baza acestui "măcel", este în

Circul intens mediatizat dintre Costin Mărculescu, bătut măr în scara blocului unde locuieşte, şi fosta sa colaboratoare Carmen Pleşa, acuzată că ar sta la baza acestui "măcel", este în toi. Aceasta nu este însă decât cireaşa de pe un tort din acela frumos ornat, cum sunt cele care stau prin galantarele cofetăriilor ca să facă impresie, dar care este făcut dintr-un blat de carton şi o cremă fără consistenţă. Un tort care a stat ani de zile ambalat într-o cutie strălucitoare, cu fundiţe şi sclipici menite să ia ochii, minţile şi banii părinţilor care-şi vor cu orice preţ odraslele manechine. "Compania de manechine şi fotomodele" a sus-numitului învineţit recent a fost de cele mai multe ori doar organizatoare a unor evenimente care se doreau spectacole de anvergură şi durau ore în şir, dar niciodată nu s-a auzit să fi apărut pe firmament o mare divă şcolită de Costin Mărculescu.
Povestea este, de fapt, mai complicată. Cu mici excepţii, legate de manageri ca Liviu Ionescu sau Dana Săvuică - adică oameni care ştiu ce înseamnă într-adevăr modellingul -, în cele mai multe cazuri de amatori să scoată manechine pe bandă rulantă totul este un fiasco. Costin Mărculescu, ca patron de agenţie de fotomodele, este un exemplu în acest sens, pentru că niciodată n-a ieşit din mâna şi din compania lui un manechin de top. Cât despre faptul că nu stă strălucit cu banii, deşi se străduieşte necontenit să salveze aparenţele, "ajutat" de câte o maşină de fiţe sau de alt artificiu asemănător, nu mai este nicio îndoială, de vreme ce acum vreo două luni a vrut să se împrumute de 600 de euro, pentru o operaţie, la Miss Playboy, Andreea Spătar. Lucru confirmat de aceasta! Sigur, mereu se vor mai găsi două, trei, zece fete amatoare să declare pe vreun post de televiziune că un ins cu suflet mare, de exemplu Costin, le-a şcolit într-ale vieţii şi. le-a învăţat să meargă la restaurant şi cu taxiul! Nu aflasem până mai ieri că îţi trebuie o şcoală de manechine pentru aceste lucruri de mare efort "intelectual"
Cu ceva vreme în urmă, scandalul de astăzi exista în alt plan: Costin Mărculescu îşi declara compania ca fiind number one pe piaţă, iar Andrei Raţiu, alt personaj de "excepţie" al lumii mondene, se bătea cu pumnii în piept că agenţia lui de manechine este mai mare şi mai tare Cea mai tare, de fapt! şi ca să fie toată lumea mulţumită de ambele părţi, în clipa de faţă una a "decedat", iar cealaltă este în comă profundă. şi totuşi De ce părinţii care au băgat ani de zile bani în buzunarele celor doi şi în ale altora nu-şi cer drepturile, adică nu vin să le ceară socoteală că odraslele lor n-au nici măcar vreo umbră de succes în modelling? De ce doar colaboratorii direcţi ai pretinşilor manageri reacţionează, şi aceştia numai atunci când sunt direct lezaţi la bugetul personal?
Explicaţia ar fi una singură: dorinţa părinţilor de a-şi vedea fiicele sau fiii prin reviste şi ziare, chiar şi doar pentru o zi, ca şi speranţa acestora că într-o zi succesul visat în modelling îi va scăpa de grija zilei de mâine sunt isteţ şi intens exploatate de aşa-zişi manageri din domeniu. Până la urmă, ei nu au decât vina că îşi pun mintea cu ambiţiile celor care se şi văd, privind la televizor, o Diana Dondoe sau Elena Baguci, dacă nu cumva chiar vreo Claudia Schiffer sau Linda Evangelista. Vânătăile de la ochii lui Costin vor trece, dar impresia lumii despre afacerile lui sigur va rămâne vânătă mult timp de acum înainte

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite