FOTOGALERIE Anchetă ANSVSA la Grădina Zoologică din Galaţi. Animalele sunt ţinute în condiţii mizere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădina zoologică Galați
Grădina zoologică Galați

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus demararea unei anchete la Grădina Zoologică din Galați, ca urmare informațiilor furnizate în presă cu privire la încălcări ale prevederilor legislative referitoare la protecţia animalelor.

"Echipe de inspectori ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi s-au deplasat la sediul Grădinii Zoologice, aparţinând de Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi", informează ANSVSA printr-un comunicat de presă.

După finalizarea anchetei, rezultatele vor fi făcute publice.

Grădina zoologică Galați

Vezi aici imagini cu starea deplorabilă în care se află animalele de la Zoo Galaţi!

Animalele sunt neîngrijite, bolnave şi înfometate, iar apa din recipentele de adăpat este verde. De foame, unele animale au încercat să mănânce materialele de construcţii de pe şantier.

Grădina Zoologică din pădurea Gârbovele de lângă Galaţi este în plin proces de renovare, parcul beneficiind de fonduri din bugetul Consiliului Judeţului Galaţi - 7,2 milioane de lei şi de la de la Ministerul Mediului - 6,82 milioane de lei.

În urmă cu un an, autorităţile gălăţene asigurau că după reabilitare Grădina Zoologică va fi cea mai modernă din România.

Garduri electrificate, bucătărie pentru pregătirea hranei animalelor şi adăposturi cu pereţi din sticlă, aşa urmează să arate Grădina Zoologică când vor fi finalizate lucrările.

Potrivit presei locale, în incinta grădinii există mai multe probleme şi au fost semnalate mai multe nereguli. De exemplu, în incinta în care urmează să fie adăpostiţi urşii nu are alimentare cu apă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite