"FNI a fost gestionat pentru buzunarele lui Vântu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă ore au durat, ieri, dezbaterile la recursul în dosarul FNI de la Curtea de Apel Bucureşti. "Mama FNI", condamnată la 20 de ani de închisoare, a declarat recurs, nu pentru că pedeapsa i se

Nouă ore au durat, ieri, dezbaterile la recursul în dosarul FNI de la Curtea de Apel Bucureşti. "Mama FNI", condamnată la 20 de ani de închisoare, a declarat recurs, nu pentru că pedeapsa i se pare prea aspră, ci pentru că, în opinia sa, principalul vinovat, Sorin Ovidiu Vântu, a fost scos din cauză.
Vlas consideră că dosarul trebuie să se reîntoarcă la Parchet pentru refacerea urmăririi penale, acuzând faptul că anchetatorii nu au lăsat-o să spună adevărul. Ea a mai susţinut că "FNI a fost gestionat fraudulos încă de la început, astfel încât banii să ajungă în buzunarele lui Vântu". Zeci de foşti investitori la FNI s-au prezentat la Curtea de Apel încă de la primele ore ale dimineţii şi s-au plâns că, deşi au trecut şase ani de la prăbuşirea Fondului, lucrurile par fără sfârşit. În dosarul FNI, prejudiciul total se ridică la aproape 25 miliarde de lei. FNI s-a înfiinţat în 1995 şi s-a prăbuşit în mai 2000. Printre cei cercetaţi iniţial de anchetatori s-a numărat şi Sorin Ovidiu Vântu, care însă a fost scos de sub urmărire penală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite