FMI suplimentează rezervele valutare ale statelor membre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FMI suplimentează rezervele valutare ale statelor membre
FMI suplimentează rezervele valutare ale statelor membre

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va aloca Drepturi Speciale de Tragere (DST) în valoare de 250 de miliarde de dolari pentru suplimentarea rezervelor valutare ale celor 186 de state membre. De asemenea, iniţiativa FMI mai urmăreşte şi asigurarea lichidităţii sistemului economic mondial.

Fondurile includ aproximativ 100 de miliarde de dolari pentru economiile emergente şi statele în curs de dezvoltare, urmând ca ţările cu venituri reduse să primească 18 miliarde de dolari.

Propunerea privind DST de 250 miliarde dolari a fost avizată de Consiliul director al FMI şi urmează să fie remisă, spre aprobare, consiliului guvernatorilor Fondului.

Alocarea de DST este o parte importantă a răspunsului FMI la criza mondială, oferind o susţinere importantă membrilor săi în această perioadă dificilă”, a declarat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Alocarea în valoare de 250 de miliarde de dolari face parte din planul de 1.100 de miliarde de dolari convenit în aprilie, la Londra, de statele membre ale G20.
 
Dacă va primi aprobarea consiliului guvernatorilor la 7 august, alocările vor intra în vigoare de la 28 august.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite