FMI susţine crearea unei noi monede de rezervă la nivel mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI) este de părere că, pentru ca economia mondială să beneficieze de o stabilitate monetară mai mare, e necesar să nu depindă de o singură monedă de rezervă la nivel internaţional, cum a fost cazul după renunţarea la aur ca etalon, relatează AFP.

Dominique Strauss-Kahn a confirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că noua monedă de rezervă ar putea fi bazată pe sistemul Drepturilor Speciale de Tragere (DST), unitatea monetară a Fondului Monetar Internaţional.

"Va fi vorba, cel mai probabil, de un coş valutar. Într-o lume globalizată, nu poate fi vorba de o soluţie naţională", a declarat Strauss-Kahn.

Directorul general al FMI a mai subliniat că oficialii de la Beijing trebuie să permită aprecierea yuanului, printre alte măsuri menite să stabilizeze economia chineză, mesaj ce a fost transmis în repetate rânduri de oficialul FMI în timpul vizitei din China.

Întrebat care ar fi cel mai potrivit moment pentru ca autorităţile chineze să permită aprecierea yuanului, Strauss-Kahn a răspuns: "Cu cât mai repede, cu atât mai bine".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite