FMI recomandă păstrarea măsurilor anticriză până în vara lui 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FMI recomandă păstrarea măsurilor anticriză până în vara lui 2010
FMI recomandă păstrarea măsurilor anticriză până în vara lui 2010

Stoparea planurilor de redresare economică ar putea duce la o nouă cădere a economiei, a avertizat şeful Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn. Opinia sa este dublată de declaraţiile recente ale mai multor analişti economici. Strauss-Kahn a precizat că liderii politici se pot gândi la renunţarea la stimulii financiari abia în vara anului viitor, cu 2-3 luni înainte ca nivelul şomajului să atingă punctul maxi

"Vom renunţa la stimulii economici doar când vom fi siguri că am ieşit din criză. Părerea mea este că atunci când vom fi aproape siguri că şomajul va începe să scadă, cu 2-3 luni înainte, vom putea începe să inversăm mecanismul în materie bugetară. Nu este încă momentul şi ar însemna un mare risc ca guvernele să decidă oprirea susţinerii cererii", a declarat Strauss-Kahn într-un interviu pentru postul de televiziune "France 24".

Potrivit oficialului Fondului, numărul şomerilor va mai creşte încă un an de zile.

"Avem încă 10 sau 12 luni de creştere a şomajului în faţa noastră. Deci, pentru persoanele care-şi vor pierde locul de muncă în lunile care urmează, criza nu s-a terminat. Există riscul ca şomajul să crească pentru mai mult timp, dar nu cred asta, consider că scenariul nostru este solid", a mai spus Strauss-Kahn.

Economiştii FMI şi-au revizuit în urcare estimarea privind creşterea economiei mondiale în 2010 la 3,1% faţă de 2,5% cât prognozau în iulie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite