FMI prezintă luni concluziile primei misiuni în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FMI prezintă luni concluziile primei misiuni în România
FMI prezintă luni concluziile primei misiuni în România

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, Jeffrey Franks, va prezenta, luni, la ora 13:30, concluziile misiunii desfăşurate în ultima săptămână, potrivit NewsIn.

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional se află în România pentru a evalua respectarea ţintelor fixate ţării noastre, în funcţie de care va fi acordată a doua tranşă a împrumutului contractat de stat de la Fond. Misiunea FMI a sosit în urmă cu o săptămână la Bucureşti, pe 29 iulie, pentru prima evaluare a acordului stand-by.
Până acum, delegaţia Fondului s-a întâlnit cu autorităţile române, precum şi cu reprezentanţi ai patronatelor, ai sindicatelor şi ai băncilor, iar la o parte din întâlniri au participat şi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale.
România a ajuns în luna martie la un acord cu FMI pe doi ani pentru suma de 19,95 de milioane de euro. Din această sumă, prima tranşă de bani, în valoare de 12,95 miliarde de euro, au intrat în rezerva valutară a Băncii Naţionale a României. Cea de-a doua tranşă va merge la buget pentru a acoperi o parte din deficitul bugetar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite