FMI amână acordarea celei de-a treia tranşe pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FMI amână acordarea celei de-a treia tranşe pentru România
FMI amână acordarea celei de-a treia tranşe pentru România

Acordarea tranşei din decembrie a împrumutului de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) este amânată, după ce guvernul nu a reuşit să aprobe legile cerute în acord până la termenele asumate, iar noua misiune de evaluare vine abia în ianuarie, potrivit unor surse citate de Newsin.

Sursele citate de NewsIn mai spun că cel mai probabil în jurul datei de 20 ianuarie va fi aprobată cea de-a treia tranşă în boardul FMI. „Asta înseamnă că vom primi banii cu o întârziere de circa o lună şi jumătate, dacă totul merge cum trebuie‟, potrivit surselor menţionate. În plus, cele mai multe ţinte fixate pentru 30 septembrie în acord au fost îndeplinite de România.

Nici Comisia Europeană nu ne mai dă bani

A treia tranşă a împrumutului de la FMI, de 1,5 miliarde euro, era programată iniţial pentru jumătatea lunii decembrie, conform calendarului stabilit. Comisia Europeană a amânat deja acordarea celei de-a doua tranşe, de 1 miliard de euro, din împrumutul acordat României, în valoare totală de circa 5 miliarde euro, pe o perioadă de doi ani.
România a obţinut primele două tranşe din pachetul de asistenţă financiară negociat cu FMI, în valoare totală de 6,57 miliarde de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite