Strauss-Kahn: Deşi există întârzieri, acordul FMI cu România decurge normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strauss-Kahn: Deşi există întârzieri, acordul FMI cu România decurge normal
Strauss-Kahn: Deşi există întârzieri, acordul FMI cu România decurge normal

Acordul FMI cu România decurge normal, iar amânarea acordării unei tranşe a fost este cauzată de schimbarea guvernului, susţine directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, citat de Reuters.

El a ţinut să precizeze că că nu este îngrijorat în mod special de acest program.

"În cazul României este un program normal. Binenţeles că este o schimbare de guvern, aşa că există o oarecare întârziere, dar nu am nicio grijă deosebită în privinţa acestui program", a declarat el.

Alegerile prezidenţiale au determinat FMI să amâne evaluarea pentru a treia tranşă a împrumutului destinat României, după ce guvernul a fost demis de Parlament, notează Reuters.

Acordarea tranşei din decembrie a împrumutului de la FMI a fost amânată, întrucât guvernul nu a reuşit să aprobe legile cerute în acord până la termenele asumate, iar noua misiune de evaluare va veni în România abia în ianuarie, potrivit unor surse citate de NewsIn.

În condiţiile amânării celei de-a treia tranşe de la FMI, statul român riscă să intre în criză lichidităţi până la finalul anului. Mai exact, să nu mai dispună de resurse pentru acoperirea cheltuielilor curente, cum ar fi plata salariilor, a pensiilor, suplimentarea bugetului de şomaj, sau pentru rambursarea unor împrumuturi scadente în ultima parte a acestui an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite