Tănăsescu: FMI şi Banca Mondială agreează ultima formă a proiectului legii de salarizare unitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tănăsescu: FMI şi Banca Mondială agreează ultima formă a proiectului legii de salarizare unitară
Tănăsescu: FMI şi Banca Mondială agreează ultima formă a proiectului legii de salarizare unitară

Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială au anunţat că agreează ultima formă a proiectului legii salarizării unitare pentru bugetari. Declaraţia îi aparţine reprezentantului României la FMI, Mihai Tănăsescu.

Guvernul a prezentat astăzi reprezentanţilor FMI şi Băncii Mondiale ultima formă a proiectului legii unitare de salarizare.

"Cel mai important lucru este implementarea acestei legi de salarizare unitară şi există voinţa politică pentru implementarea sa de la 1 ianuarie 2010", a explicat Mihai Tănăsescu, pentru Agerpres.

Potrivit lui Tănăsescu, nu s-a discutat despre nivelul de 705 lei la care ar urma să fie majorat salariul minim pe economie din 2010 şi că acesta va fi stabilit în funcţie de evoluţia indicatorilor macroeconomici. Reprezentantul României la FMI, proiectul de lege a salarizării unitare este sustenabil în această ultimă variantă şi aduce o anumită disciplinare în sectorul public.

Tănăsescu a atras atenţia că România trebuie să înveţe "lecţia crizei" şi să nu mai repete greşelile din anii 2007-2008 în ceea ce priveşte controlul cheltuirii banului public.

El a declarat că în ceea ce priveşte ponderea cheltuielilor salariale pentru bugetari va scădea, va scădea de la 9% la 6% din PIB.

Proiecţiile de creştere a PIB-ului pe care este fundamentat actul normativ nu sunt optimiste, ci ţin cont de scenariile pentru evoluţia pieţelor emergente în anii următorii, dar şi de faptul că economia României are un potenţial de creştere mare, de minim 5-6% anual, a mai adăugat Mihai Tănăsescu.

"Rectificarea bugetară se va supune mâine aprobării guvernului în varianta analizată deja în cursul acestei săptămâni de miniştri", au declarat, pentru NewsIn, surse guvernamentale.

"Mâine (sâmbătă n.r.) nu se va decide nimic în legătură cu cele zece zile de concediu fără plată, acest proiect urmând a intra în pachetul legislativ pe care guvernul îşi va asuma răspunderea în parlament în luna septembrie", a adăugat sursa citată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite