Croitoru: Există riscul de a nu primi banii de la FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Croitoru: Există riscul de a nu primi banii de la FMI
Croitoru: Există riscul de a nu primi banii de la FMI

Premierul desemnat Lucian Croitoru a declarat astăzi că, după ce a purtat convorbiri telefonice cu liderii partidelor parlamentare, a stăbilit agenda consultărilor pe care le va purta la sediile partidelor politice. El a recunoscut că există riscul ca România să nu primească cea de-a treia tranşă din împrumutul acordat de FMI.

Mai citeşte şi:


"Am avut convorbiri telefonice cu liderii partidelor parlamentare şi cu liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian. Aceste consultări vor avea loc, probabil, în zilele de luni şi marţi. Spun probabil pentru că am agreat cu Mircea Geoană să-i fac o propunere despre ora la care va avea loc întâlnirea noastră, urmând ca domnia sa să-mi confirme în cursul zilei de mâine ", a informat Croitoru, într-o conferinţă la Palatul Victoria.

Cu excepţia Alianţei PSD+PC, unde n-a primit confirmare pentru întânirea de luni de la ora 11.00. Preşedintele PSD va  anunţa dacă acceptă sau nu ora şi ziua numite de premierul desemnat.

Potrivit lui Lucian Croitoru, consultările cu PDL sunt programate luni la ora 14.00. Tot luni, dar de la ora 16.00  el va avea o întânire cu liderii PNL, iar de la ora 18.00 se va vedea cu liderul grupului minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian.

Marţi de la ora 14.00, Lucian Croitoru a anunţat consultări cu UDMR.

În privinţă programului de guvernare, Croitoru a precizat că la realizarea acestuia l-au ajutat şi colegi de la BNR.

"Am petrecut timpul de la nominalizarea mea ca şi candidat pentru funcţia de premier lucrând la programul de guvernare. Vreau să vă spun că programul de guvernare va fi în linie cu acordurile pe care România le are cu UE, FMI şi Banca Mondială, dar pentru că programul de guvernare este prevăzut pe o perioadă de patru ani, este de asemenea, în linie şi cu planul naţional de dezvoltare şi cu programul de convergenţă al României cu UE'', a explicat Lucian Croitoru

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite