Allen Stanford s-a predat la FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanul Allen Stanford, acţionarul majoritar al grupului de companii financiare Stanford Group, urmărit pentru o escrocherie ce a implicat mai multe miliarde de dolari, a fost pus oficial sub acuzare pentru fraudă şi s-a predat, câteva ore mai târziu, poliţiei federale (FBI) în Virginia, potrivit cotidianului american Wall Street Journal.


Frauda în care a fost implicat Stanford, descoperită în luna februarie, este de 9,2 miliarde de dolari în plasamente false, potrivit organismului care supervizează Bursa americană. Acesta este cel mai grav caz de fraudă descoperit în Statele Unite ale Americii, după arestarea din decembrie 2008 a omului de afaceri Bernard Madoff, acuzat de o fraudă de 50 de miliarde de dolari.

Stanford a creat „Schema Ponzi“, un sistem piramidal de fraudă care consta în folosirea banilor strânşi de la investitori pentru a le plăti profiturile datorate, fără a le da clienţilor sumele promise.


Este inclus in Forbes
Omul de afaceri texan Allen Stanford deţine, potrivit revistei americane „Forbes“, o avere de peste 2,2 miliarde de dolari. Miliardarul are 59 de ani şi provine din Mexia, un mic oraş petrolier din statul american Texas. El a preluat societatea financiară a familiei şi a dezvoltat-o rapid la nivel internaţional. Texanul este acţionarul majoritar al băncii Stanford International Bank (SIB), cu sediul în Antigua (Caraibe), având 30.000 de clienţi din 131 de ţări şi un portofoliu de 8,5 miliarde de dolari.

Omul de afaceri mai deţine şi Stanford Group Company, una dintre cele mai importante case de brokeraj din SUA, precum şi agenţia de consultanţă, Stanford Capital Management.
Allean Stanford este divorţat şi are şase copii, potrivit „Forbes“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite