Liderul unui grup radical islamic, mort într-un raid FBI - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul unui grup radical islamic, mort într-un raid FBI - Revista presei internaţionale
Liderul unui grup radical islamic, mort într-un raid FBI - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre împuşcarea unui lider islamic, un atac cu bombă în Pakistan sau efectele schimbărilor climatice. Printre alte subiecte, Todd Hays a făcut o donaţie lotului jamaican, iar Letonia îl va propune pe fostul său preşedinte, Vike-Freiberga.

Liderul unui grup radical islamic, mort într-un raid FBI. Liderul unui grup radical islamic, despre care se presupune că propagă violenţa împotriva guvernului către adepţii săi afro-americani, a fost împuşcat mortal în timpul unui raid al FBI, în Detroit, notează AFP. Reprezentanţii FBI au declarat că angajat în raid "gardieni speciali" pentru a securiza operaţiunea de arestare a 11 oameni acuzaţi de operarea şi organizarea unui cerc criminal în zona Detroit. Despre aceştia de crede că au "folosit violenţa împotriva oamenilor legii".

Atac cu bombă în Pakistan.

La doar câteva ore după sosirea secretatului de stat Hillary Clinton la Islamabad a avut loc o explozie masivă a unei maşini, într-o piaţă aglomerată, frecventată de femei, în partea de nord a oraşului Peshawar, notează CNN. Oraşul se află lângă zona tribală a Pakistanului, unde se presupune că Al Qaeda şi alte grupuri extremiste se ascund. Condamnând atacurile, Clinton s-a referit la cei care sunt în spatele lor ca fiind "laşi". "Dacă aceşti oameni din spatele atacurilor ar fi atât de siguri de lucrurile în care ei cred, ar trebui să se alăture mediului politic", a mai spus Hillary Clinton.

Schimbările climatice cauzează revolte. O insulă din Oceanul Indian, vitală pentru armata americană, dispare pe măsură de nivelul mării creşte. Râuri critice pentru India şi Pakistan se îngustează, crescând tensiunile militare din Asia de Sud. Secetea, foametea şi bolile forţează deplasări ale populaţiei şi revolte politice în Orientul Mijlociu, scrie AP.

Pilotul american Todd Hays a făcut o donaţie lotului jamaican. Cunoscutul pilot american de bob Todd Hays a făcut o donaţie, constând în echiapament de concurs pentru modesta şi săraca Federaţie jamaicană de bob, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Vancouver. Oficiali jamaicani au precizat că echipamentul este aşteptat să ajungă la Whistler, în provincia canadiană British Columbia, unde echipa sa se pregăteşte pe pista olimpică, scrie ESPN.

Letonia îl va propune pe fostul său preşedinte, Vike-Freiberga. Letonia îl va numi pe fostul său şef de stat, dna Vaira Vike-Freiberga, candidat la postul de prim preşedinte al Uniunii Europene, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt. Primul ministru Valdis Dombrovskis va sprijini candidatura dnei Vike-Freiberga pentru acest post care urmează a fi creat după ce Tratatul de la Lisabona va fi ratificat de toţi cei 27 de membri ai UE, a indicat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Liga Krapane, citată de Baltic Times.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite