F-15, cel mai renumit "vânător" american, vine la baza Kogălniceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Escadrila 493 aparţinând Forţelor Aeriene SUA participă, începând de astăzi, la un "antrenament" româno-american pentru exersarea în comun a tacticilor NATO. US Air Force se va prezenta cu

Escadrila 493 aparţinând Forţelor Aeriene SUA participă, începând de astăzi, la un "antrenament" româno-american pentru exersarea în comun a tacticilor NATO. US Air Force se va prezenta cu avioane F-15 şi KC-135, în timp ce România va participa cu aeronave MIG-21 Lancer, aparţinând escadrilelor 861 şi 862 de la Baza 86 Feteşti.

Aerodromul "Mihai Kogălniceanu" va fi punctul de plecare al exerciţiului care va consta în simularea unor lupte aeriene, dar şi în proceduri de dislocare şi asigurare logistică.

De asemenea, se are în vedere promovarea încrederii reciproce şi a cooperării între cele două ţări participante. F-15 este unul dintre cele mai bune avioane de vânătoare ale NATO. Calităţile sale îl recomandă ca fiind perfect pentru câştigarea şi menţinerea supremaţiei în luptele aeriene.

KC-135 Stratotanker este o aeronavă destinată în principal misiunilor de realimentare cu combustibil a bombardierelor cu rază lungă de acţiune. KC-135 este, de asemenea, capabil să transporte răniţi pe timpul operaţiunilor de evacuare aeriană. Acest avion poate zbura la o altitudine maximă de 15.000 de metri şi poate căra o sarcină de 35 de tone.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite