Expozanţi mai puţini la târgul Indagra 2009
0Expoziţia profilată pe alimente şi băuturi este deschisă la Romexpo în perioada 20-23 mai. Numărul firmelor participante e cu peste 100 mai mic decât în 2008. Indagra reuneşte 193 de firme din 20 de ţări, faţă de 308 expozanţi în 2008. La deschiderea târgului, vizitatorii au fost cu circa 30% mai puţini decât la ediţia anterioară. Click aici pentru FOTOGALERIE!
Expoziţia Indagra Food & Drink , aflată la cea de-a doua ediţie, reuneşte, la Romexpo, unele dintre cele mai importante companii producătoare de mâncare, băutură şi utilaje pentru industria alimentară din România şi din Europa. La ediţia din acest an, străinii sunt mai activi decât românii, firmele acestora deţinând o pondere de 52% din totalul participanţilor, faţă de 47%, anul trecut.
Înghesuială la degustări
Doritorii pot vizita, până sâmbătă după-amiază, la Romexpo, patru saloane: industrie alimentară, piscicultură, ecoagricultură, respectiv utilaje tehnice şi ambalaje. „Sunt foarte mulţi participanţi importanţi la acest târg, dar, din păcate, sunt cam puţini vizitatori.
Sperăm să vină mai mulţi până sâmbătă“, ne-a declarat Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei, Rompan, prezent şi el la eveniment. Popescu a adăugat că, la ediţia de anul viitor a Indagra, Rompan va organiza un concurs de brutărie pentru a atrage mai mulţi vizitatori.
Cele mai vizitate standuri sunt acelea ale firmelor producătore de alimente şi de vinuri, unde oamenii pot degusta din produsele expuse. Cei mai mulţi vizitatori erau, în dimineaţa deschiderii, la standul firmei Golden Aroma, care vindea ulei din soia la preţul de 22 de lei pentru o sticlă de 400 de mililitri şi care oferea curioşilor gofre calde, gratuite.
Nu acelaşi lucru putem spune şi despre standurile Ministerului Agriculturii, unde doritorii pot primi informaţii despre accesarea fondurilor europene, dar unde vizitatorii lipseau aproape cu desăvârşire.
Chiar dacă târgul Indagra este destinat firmelor din industria alimentară, la ediţia din acest an puteţi găsi şi standuri care expun şampoane, creme, produse de uz casnic şi chiar uleiuri contra reumatismului şi a durerilor de cap.
De asemenea, există şi standuri de unde se pot cumpăra ceaiuri, căni şi ibrice. Dacă vreţi să vedeţi cum se fabrică pâinea, chiflele sau covrigii, puteţi vizita pavilionul cu utilaje tehnice, unde expozanţii oferă demonstraţii vizitatorilor.
Mici şi bere la Romexpo
Dacă în pavilioane nu erau prea mulţi vizitatori, la terasele din curtea Romexpo era plin de oameni. O bere costă, la terase, cinci lei, un suc - cinci lei, un mic - trei lei, iar un cârnat la grătar - 10 lei. De asemenea, un colac secuiesc costă 15 lei.