Explozie într-un bloc de locuinţe: patru morţi, zeci de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în camera sa.Blocul era situat într-unul dintre cartierele mărginaşe ale oraşului, din zona de est, în vecinătatea autostrăzii care duce către aeroportul din Linate. Singura certitudine este

în camera sa.
Blocul era situat într-unul dintre cartierele mărginaşe ale oraşului, din zona de est, în vecinătatea autostrăzii care duce către aeroportul din Linate. Singura certitudine este cauza exploziei: scăpări de gaz la două dintre apartamentele blocului, de la etajele unu şi doi. Explozia a afectat şi un bar aflat la parterul blocului, maşinile parcate în apropiere, mai multe magazine şi o bancă. Zeci de persoane au fost prinse sub dărâmături, iar pentru patru nu s-a mai putut face nimic. Una dintre victime era un albanez de 29 de ani, Iaku Ilir, care trecea în acel moment pe stradă. Tomasso Iancola, un italian de 69 de ani, a murit şi el. A treia victimă sigură este Francesco Orlando, un băieţel în vârstă de şapte ani, găsit fără viaţă, după patru ore de căutări. "Franco, scuză-mă, nu trebuia să te las singur", a urlat mama copilului, după ce a aflat vestea, în timp ce era dusă la spital, unde se află internat şi soţul ei. Ieri la amiază, unchiul copilului venise să ia câte ceva din lucrurile rămase sub dărâmături. Singurul lucru pe care a reuşit să îl ia a fost o poză, în care mama îşi îmbrăţişa cei doi copii, cel care şi-a pierdut viaţa şi pe fratele său, în vârstă de cinci ani, care în momentul deflagraţiei se afla la nişte prieteni. Ultimul corp neînsufleţit scos de sub dărâmături a fost cel al Esmeraldei Sfocini, în vârstă de 50 de ani, care locuia la primul etaj al imobilului. Potrivit unei ipoteze, aceasta ar fi încercat să se sinucidă, provocând deflagraţia. Femeia, de profesie psiholog, ar fi avut probleme de socializare şi a deschis gazele pentru a-şi curma viaţa. Cadavrul său a fost găsit după miezul nopţii, după cinci ore de căutări.

Explozia a fost declanşată intenţionat
În susţinerea acestei ipoteze vine şi declaraţia reprezentantului societăţii de gaze, AEM. Sub protecţia anonimatului, acesta a declarat că, în proporţie de 80%, explozia a fost declanşată intenţionat. El a respins ideea că o asemenea deflagraţie poate fi declanşată doar de un aragaz lăsat aprins. Strada Lomellina era, ieri la amiază, închisă circulaţiei. Zeci de oameni veniseră să privească ruinele, vărsând o lacrimă pentru micuţul mort la numai şapte ani. Câteva femei au adus buchete albe de flori, pe care le-au dat jandarmilor, care le-au aşezat în locul unde, până ieri, a fost un bloc de locuinţte. Consulul general al României la Milano, Mircea Gheordunescu, ne-a declarat, ieri, că printre victime nu se află nici un român.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite