VIDEO "Explore the Carpathian garden" este noul slogan turistic al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul slogan turistic cu care România se va prezenta joi la Expoziţia Mondială de la Shanghai este "Explore the Carpathian garden" (Explorează grădina carpatică).

Sloganul va fi lansat de Ziua României la Expoziţia Mondială de la Shanghai şi prezentat de ministrul Turismului, Elena Udrea, potrivit site-ului Impactnews, care citează surse oficiale. 

Site-ul de ştiri citat a reuşit să afle noul slogan turistic şi câteva elemente care stau la baza logoului, deşi noul brand turistic al statului au fost ţinut secret.

Noul logo turistic va avea ca element principal "frunza", reprezentând simbolul primordial al naturii, al prospeţimii şi al creşterii, fiind realizat pe un fond albastru care face trimitere spre turismul balnear şi de întreţinere, potrivit aceloraşi surse.

Studiile de piaţă şi sondajele realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului indică faptul că principalele produse turistice ale României sunt turismul în natură, pachetele tip city break, turismul rural, circuitele culturale, turismul activ şi de aventură, turismul balnear şi turismul religios.

Motivele pentru care turiştii ar veni în România sunt peisajele virgine din Munţii Carpaţi şi Delta Dunării, siturile arheologice cu elemente bizantine şi latine şi tradiţiile păstrate de români din cele mai îndepărtate timpuri, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, logoul este, din punct de vedere vizual, proaspăt, inspirat de unul dintre cele mai puternice simboluri ale poporului român şi în acord cu tendinţele mondiale de reorientare spre natură, descoperire, conservare.

Crearea şi promovarea brandului turistic, finanţate din fonduri europene, fac parte dintr-un proiect de promovare a potenţialului turistic al României, pentru care sunt alocaţi 75 milioane de euro până la finalul anului 2013.

Obiectivul general al brandului de turism este crearea unei imagini pozitive a României prin realizarea şi afirmarea brandului turistic naţional, prin creşterea atractivităţii României în străinătate ca destinaţie de turism şi indirect de afaceri.

Anul trecut, campaniile de promovare ale turismului românesc rulau sub sloganul "Romania, the land of choice". Potrivit Ministerului Turismului, crearea acestui slogan nu a presupus niciun cost, fiind realizat în cadrul ministerului. Sloganul a fost lansat la 1 mai 2009. Tot atunci se lansa şi imnul turistic al României, care a costat 10.000 de euro şi a fost compus de Marius Moga, cu interpretare în limba engleză.

Urmăriţi imnul turistic "Romania, the land of choice" aici:

În cadrul campaniilor de promovare, au fost realizate spoturi video în care apar Nadia Comăneci, Ilie Năstase sau Gheorghe Hagi.

Urmăriţi aici unul dintre aceste spoturi:

Până atunci, sloganul turistic al României fusese "Romania, simply surprising".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite