Expertiza în dosarul "Flota", transmisă anchetatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertiza financiară şi tehnico-maritimă din dosarul "Flota" a fost finalizată, în urmă cu câteva zile, urmând ca procurorii DNA care se ocupă de caz să analizeze documentul şi să

Expertiza financiară şi tehnico-maritimă din dosarul "Flota" a fost finalizată, în urmă cu câteva zile, urmând ca procurorii DNA care se ocupă de caz să analizeze documentul şi să decidă dacă acesta va fi luat în considerare în cadrul anchetei.

Reamintim că DNA a finalizat pe 10 august 2004 urmărirea penală în dosarul "Flota" şi a decis trimiterea în judecată a 80 de persoane, printre care şi preşedintele Traian Băsescu (foto), acuzate de prejudicierea statului român cu peste 11.000 miliarde lei, ca urmare a înstrăinării a 16 nave aparţinând flotei maritime româneşti.

După ce Băsescu a fost ales preşedinte, instanţa supremă a luat în discuţie suspendarea judecării acestuia conform Constituţiei, care prevede că şeful statului poate fi cercetat sau judecat numai pentru "înaltă trădare". În final, dosarul a ajuns din nou la DNA întrucât rechizitoriul nu era semnat de şeful instituţiei, Ioan Amarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite