Experţi occidentali justifică ambiţiile secesioniste ale Tiraspolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Provocare sau ignoranţă? Este întrebarea pe care ţi-o pui atunci când citeşti că ideea separării Transnistriei de Republica Moldova, vehiculată constant de autorităţile de la Tiraspol, este

Provocare sau ignoranţă? Este întrebarea pe care ţi-o pui atunci când citeşti că ideea separării Transnistriei de Republica Moldova, vehiculată constant de autorităţile de la Tiraspol, este sprijinită de experţi occidentali.
Cotidianul "Komsomolskaia Pravda" notează, într-un număr recent, că experţi de la universităţi de prestigiu din Anglia şi SUA, care au participat la elaborarea acordurilor de la Dayton, au afirmat într-un raport special că, istoriceşte, Transnistria nu a fost niciodată parte a Moldovei şi că a intrat în componenţa RSS Moldoveneşti nou-create abia în ajunul celui de-al Doilea Război Mondial. În opinia acestora, în momentul colapsului URSS a avut loc o scindare a fostei RSSM în două ţări, iar Transnistria, având atributele unui stat independent, se poate, din punct de vedere al dreptului internaţional, separa de Republica Moldova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite