Experienţă de peste 12 ani în industria berii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experienţă de peste  12 ani în industria berii
Experienţă de peste 12 ani în industria berii

Dragoş Hopulele, directorul general al fabricii Ursus Breweries din Timişoara, lucrează în cadrul aceleiaşi companii de când a terminat facultatea. La 35 de ani, Dragoş Hopulele este unul dintre cei mai tineri directori de fabrică din cadrul companiei Ursus Breweries, subsidiară a gigantului internaţional SABMiller.

Dragoş Hopulele s-a familiarizat încă de mic cu industria berii, întrucât tatăl său a  lucrat în acelaşi domeniu. A urmat tradiţia familiei şi, imediat după ce a absolvit Facultatea de Chimie Alimentară, s-a angajat la fabrica Ursus Breweries din Timişoara, cunoscută sub denumirea de „Timişoreana“.

„Lucrez de 12 ani în cadrul Ursus Breweries. Este primul şi singurul meu loc de muncă, unde am venit direct de pe băncile facultăţii“, spune el. A început ca inginer stagiar, apoi a fost tehnolog şi manager al departamentului de producţie. În anul 2006 a fost numit directorul general al fabricii Timişoreana, cea mai veche unitate de producţie a berii din România.

E atent la tot ce mişcă în fabrică

Având în vedere că, înainte de a ajunge la conducerea fabricii, Hopulele a fost managerul departamentului de fabricare a berii şi a răspuns direct de calitatea fiecărui pahar de bere consumat, se implică şi acum foarte mult în urmărirea producţiei. În prezent, atribuţiile lui sunt mult mai complexe şi acoperă toate operaţiunile desfăşurate în fabrică, începând cu calitatea produselor, eficientizarea muncii şi până la siguranţa angajaţilor.

Hopulele conduce peste 300 de angajaţi, despre care spune că se înţelege bine cu ei. „Încerc să abordez un stil echilibrat de management participativ şi să-mi menţin echipa într-un ritm pozitiv şi entuziast, dar în acelaşi timp orientat către performanţă“, afirmă directorul.

Întrebat dacă recesiunea l-a obligat să dea oameni afară, managerul spune că nu a recurs la disponibilizări. „Sperăm că ne vom menţine în continuare avantajele competitive pe piaţă, astfel încât să nu fie necesare măsuri de acest gen“, declară directorul fabricii de bere.

Hopulele se simte mândru că lucrează pentru o companie multinaţională, dar recunoaşte că este destul de greu, în acelaşi timp. „Totul este bazat pe performanţă, obţinută echilibrat, eficient şi responsabil“, afirmă managerul.

Trei sferturi din timp îl petrece la serviciu

Pentru a gestiona toate sectoarele din fabrică, Hopulele îşi petrece aproximativ 70% din timp la serviciu, rămânându-i foarte puţin timp pentru familie. Cu toate acestea, se declară o persoană „dependentă de somnul sănătos de şapte-opt ore“. Când vine vorba de hobby-uri, managerul de 35 de ani spune că nu are timp de aşa ceva, iar când prinde un moment liber încearcă să stea cât mai mult cu soţia şi cu fiul lor de patru ani şi jumătate. 

Carte de vizită

Dragoş Hopulele are 35 de ani, este căsătorit şi are un copil. A absolvit Facultatea de Chimie Alimentară din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi şi a urmat mai multe cursuri de management şi de specializare în fabricarea berii.

Ursus Breweries deţine în România patru fabrici de bere: la Timişoara, la Braşov, la Buzău şi la Cluj-Napoca şi produce brandurile Ursus, Timişoreana, Stejar, Ciucaş, Peroni Nastro Azzuro şi Redd’s. Unitatea de producţie din Timişoara, condusă de Dragoş Hopulele, este cea mai veche fabrică de bere din România şi datează încă din anul 1718.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite