Exodul asistentelor ar putea bloca activitatea spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 20 la sută din cele 406 asistente medicale de la Spitalul de Adulţi Bârlad sunt plecate la muncă în străinătate, posturile pe care acestea au lucrat fiind blocate pe termen

Mai mult de 20 la sută din cele 406 asistente medicale de la Spitalul de Adulţi Bârlad sunt plecate la muncă în străinătate, posturile pe care acestea au lucrat fiind blocate pe termen nelimitat. Situaţia apărută pe fondul plecării masive în Occident a cadrelor medicale creează mari probleme unităţii spitaliceşti bârlădene deoarece, conform directivelor trasate de Ministerul Sănătăţii, nu se pot face angajări pe posturile rămase libere. Mai mult, conducerea Spitalului de Adulţi Bârlad susţine că în ultima perioadă s-au înmulţit şi cererile de concedii fără plată.

"Pe lângă faptul că ne pleacă oamenii cu experienţă în domeniu, nici nu mai putem face alte angajări pentru că posturile acestora rămân blocate. Acum ne confruntăm şi cu o avalanşă de cereri de concedii fără plată, ceea ce ne-ar putea bloca efectiv activitatea. Am făcut demersurile la ministerul de resort şi aşteptăm un răspuns favorabil. Nu putem obliga pe nimeni să muncească în spitalul nostru în condiţiile financiare actuale, dar nici să plece unde se plăteşte mai bine şi să rămână un spital municipal fără personal", a declarat Dionisie Lefter, directorul Spitalului de Adulţi Bârlad. Spitalul are multiple probleme financiare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite