Exhumarea Ceauşeştilor, respinsă de tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul intentat MApN de fiica soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu, Zoe, va fi reluat de la zero la Judecătoria Sectorului 5, ca urmare a deciziei pronunţate, ieri, de Tribunalul Bucureşti. Zoe

Procesul intentat MApN de fiica soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu, Zoe, va fi reluat de la zero la Judecătoria Sectorului 5, ca urmare a deciziei pronunţate, ieri, de Tribunalul Bucureşti.
Zoe Ceauşescu a cerut deshumarea părinţilor săi, pe motiv că ar avea informaţii că aceştia nu sunt îngropaţi la Cimitirul Ghencea Civil, dar şi concesionarea a două locuri de veci pentru a-i reînhuma creştineşte. Judecătoria Sectorului 5 a admis în parte, la 30 septembrie 2005, acţiunea Zoei Ceauşescu. Magistraţii au obligat MApN să facă dovada, "în sensul de a preciza către reclamantă, în scris şi motivat, dacă numiţii Ceauşescu Nicolae şi Ceauşescu Elenea au fost înmormântaţi în Cimitirul Ghencea Civil". Judecătorii au respins însă solicitarea Zoei privind efectuarea, de către MApN, a exhumării şi a expertizei medico-legale privind pe soţii Ceauşescu. Magistraţii au mai decis ca Administraţia Cimitirelor să concesioneze Zoei două locuri de veci în Cimitirul Ghencea Civil, "dacă numiţii Ceauşescu Nicolae şi Ceauşescu Elena au fost înhumaţi în acest cimitir". Hotărârea Judecătoriei Sectorului 5 a fost atacată cu apel atât de Zoe Ceauşescu, cât şi de MApN.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite