Executivul umflă conturile serviciilor speciale cu 30 milioane USD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agricultura şi Sănătatea au primit 0 lei

aproape 30 milioane de dolari fondurile serviciilor speciale, în timp ce Agricultura şi Sănătatea nu au primit niciun ban în plus.
Cea mai mare sumă va intra în conturile SRI-ului, care va beneficia de un surplus de 18 milioane de dolari. Bugetul pe 2006 al acestui serviciu era, înainte de rectificare, de 832 milioane de lei noi, adică peste 275 milioane de dolari. Acum circa două săptămâni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a arătat că SRI are un buget mai mare decât unul din serviciile secrete din Marea Britanie. În plus, potrivit lui Olteanu, bugetul serviciilor secrete este practic necunoscut, întrucât acestea au firme sub acoperire.
La rectificarea de buget efectuată în aprilie 2006 s-au găsit aproape şase milioane de dolari şi pentru Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Iniţial, STS primise o alocaţie bugetară de aproximativ 110 milioane USD (325.045.000 lei noi). Serviciul de Pază şi Protecţie va avea, în plus, circa 1,2 milioane de dolari, faţă de cele aproape 29 milioane USD care îi erau deja destinate. În ultimul timp se poate observa că acest serviciu a crescut substanţial efectivele destinate protecţiei preşedintelui Băsescu, doar coloana cu care acesta se deplasează fiind formată din 11 maşini, inclusiv o salvare. SPP se pregăteşte şi de reuniunea şefilor de state din ţările francofone, organizată în septembrie la Bucureşti şi la care vor fi prezenţi peste 60 de preşedinţi şi prim-miniştri. Guvernul a mai găsit aproape 2,5 milioane de dolari şi pentru SIE, al cărui buget era, iniţial, de circa 56 milioane USD. Ordonanţa de Urgenţă 33/2006 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2006 a fost emisă de guvern la sfârşitul lunii aprilie şi se află, în prezent, în dezbaterea comisiilor parlamentare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite