Execuţie cu sânge rece în Paradise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci morţi şi şapte răniţi, într-o şcoală amish din Pennsylvania

semiautomat, asupra fetelor aliniate în faţa tablei. Victimele au fost împuşcate în ceafă, de la distanţă mică, în stilul unei execuţii. Roberts, care nu era membru al comunităţii amish, îşi condusese cei trei copii la şcoală, în aceeaşi dimineaţă, fără a da de bănuit că pregăteşte un asemenea atac, a declarat comisarul Jeffrey Miller, din cadrul poliţiei statale Pennsylvania. Ucigaşul a lăsat totuşi un bilet soţiei şi copiilor săi, în care făcea referire la un eveniment petrecut în urmă cu 20 de ani, pentru care dorea să se răzbune.
Supărat pe viaţă şi pe Dumnezeu
Potrivit biletului, el dorea să organizeze un asediu de durată asupra şcolii. "Era supărat pe viaţă şi pe Dumnezeu. Probabil că a pierdut un copil, într-un anumit moment al vieţii sale", a declarat Miller, fără a oferi alte amănunte. şocată, soţia ucigaşului a declarat că Roberts era un om blând şi un tată extraordinar. Serviciul de intervenţie din districtul Lancaster County a trimis la faţa locului zeci de vehicule de urgenţă, inclusiv nouă ambulanţe care au dus la spital fetiţele rănite, unele dintre ele în stare gravă. Forţele de ordine au sosit relativ târziu deoarece şcoala era situată în plin câmp şi nu avea telefon. Una dintre institutoare a reuşit să ajungă la o casă care avea telefon şi să dea alarma. În satul de 300 de suflete unde s-a întâmplat tragedia nu există nici poliţist, "fiindcă nu era nevoie, până acum nu s-a întâmplat niciun delict", explică un localnic.

Comunitatea amish refuză lumea modernă
Membrii comunităţii amish sunt descendenţi ai creştinilor elveţieni de limbă germană şi trăiesc în trei state americane. Comunitatea e formată din 180.000 de persoane, dintre care 50.000 locuiesc în Pennsylvania. Trăiesc izolaţi de lumea modernă, fără maşini şi electricitate. Se conduc după reguli simple, lucrează în ferme, folosesc cai pentru a se deplasa şi au propriile lor şcoli. Televiziunile americane au prezentat imagini cu femei amish în costume tradiţionale, plângând, în apropierea şcolii, o clădire simplă, situată în plin câmp.

Al treilea atac într-o săptămână
Acest incident survine după ce Statele Unite au traversat o săptămână plină de astfel de tragedii. Luni dimineaţă, o şcoală primară şi un liceu din Las Vegas, Nevada, au fost încercuite de poliţie, care a fost anunţată de prezenţa în vecinătate a unui elev înarmat. Unităţile de învăţământ au fost înconjurate de echipe speciale însoţite de câini, care au descoperit o armă în interiorul campusului. Miercurea trecută, într-un liceu din Bailey, Colorado, un bărbat a luat ostatice şase eleve. Acesta s-a sinucis după ce a molestat două dintre tinerele luate ostatice. Directorul unui liceu din Wisconsin a murit după ce a fost grav rănit vineri, de un elev care l-a împuşcat cu un pistol. Alertat, preşedintele american, George W. Bush, va organiza, săptămâna viitoare, o reuniune a reprezentanţilor forţelor de ordine şi din învăţământ, în încercarea de a găsi o soluţie pentru a stopa criminalitatea în şcoli.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite