Examenele internaţionale vor fi echivalate la bacalaureat - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre examenele internaţionale, scumpirea RCA-ului de către asiguratori sau intenţiile lui Ştefan Agropian în ceea ce priveşte candidatura la Uniunea Scriitorilor. Printre alte subiecte, agresorii nu plătesc nici măcar cu amendă, iar victima unui accident rutier îşi caută de 12 ani dreptatea.


Examenele internaţionale vor fi echivalate la bacalaureat.

Liceenii care au deja în „portofoliu” un certificat internaţional, fie pentru competenţe digitale, fie pentru competenţe lingvistice într-o limbă străină, nu vor mai trebui să susţină probele respective la examenul de bacalaureat de tip nou. Astfel, elevii care au obţinut un certificat de competenţe digitale de tipul ECDL (European Computer Driving Licence), start sau complet, trebuie să depună o cerere la secretariatul şcolii unde vor susţine Bacul, în perioada 29 martie-5 aprilie, împreună cu o copie legalizată a diplomei respective. Acelaşi lucru e valabil şi pentru echivalarea certificatelor de competenţe lingvistice, scrie Evenimentul Zilei.

Asiguratorii au scumpit RCA cu până la 40%.
Şoferii vor plăti pentru asigurarea auto obligatorie RCA mai mult, în medie, cu 20-30%. Mai multe companii de asigurări au majorat, în acest an, tarifele la aceste poliţe, ca urmare a despăgubirilor în creştere pe care sunt nevoite să le plătească. Potrivit reglementărilor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), din acest an companiile de asigurări au avut posibilitatea modificării tarifelor RCA odată la trei luni, nu doar de două ori pe an ca până anul trecut, potrivit Gândul.

Agopian vrea un calcul corect al banilor de la Uniune. Scriitorul Ştefan Agopian, candidat la alegerile pentru preşedinţia Uniunii Scriitorilor din România, propune, în programul său, îngheţarea cheltuielilor USR şi critică virulent „guvernarea“ actualului preşedinte, Nicolae Manolescu. Cinci scriitori şi-au depus candidatura la alegerile pentru preşedinţia Uniunii Scriitorilor din România (USR), care vor avea loc pe 23 noiembrie, în sala Teatrului Naţional Bucureşti: Nicolae Manolescu, actualul preşedinte al Uniunii, Ştefan Agopian, Nicolae Breban, Dan Mircea Cipariu şi Constantin Stan, anunţă Cotidianul.

Agresorii nu plătesc nici măcar cu amendă. E un cerc vicios, cu zale largi prin care netrebnicii se strecoară fără să plătească. Ajunsă la capătul puterilor, femeia bătută îşi face curaj şi cheamă Poliţia. Agresorul e amendat pentru tulburarea liniştii publice, dar blânda instanţă îl scapă doar cu avertisment.Dacă femeia a fost snopită în bătaie şi procurorul îl trimite pe făptuitor în judecată, blânda instanţă socoate, cu clemenţă, că el nu merită decât condamnarea cu suspendare. În România, doar cei care-şi bagă nevestele-n mormânt fac închisoare, potrivit Jurnalul Naţional.

Victima unui accident rutier îşi caută de 12 ani dreptatea.
Noiembrie 1997. Cornelia Galavan, pe atunci în vârstă de 39 de ani, traversa strada pe trecerea de pietoni din faţa casei sale, în cartierul Berceni. Vecinul ei, Dumitru Ion, se urcase la volanul maşinii şi se pregătea să o pornească. Din neatenţie, a dat cu spatele, fără să se asigure. Aşa a prins piciorul femeii sub roata maşinii. Speriat, a mai accelerat un pic. Acum Cornelia Galavan are handicap locomotor, laba piciorului rănit fiind distrus, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite