Examene cu subiecte publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a emis, aseară, ordinele privind aprobarea metodologiilor de organizare şi desfăşurare a testelor naţionale şi a bacalaureatului 2007. Atât absolvenţii de gimnaziu, cât

Ministerul Educaţiei a emis, aseară, ordinele privind aprobarea metodologiilor de organizare şi desfăşurare a testelor naţionale şi a bacalaureatului 2007. Atât absolvenţii de gimnaziu, cât şi cei de liceu vor afla, pe data de 15 ianuarie 2007, variantele subiectelor de examen, care vor fi publicate pe internet. Dintre aceste subiecte, ştiute cu cinci luni înainte, în ziua aferentă susţinerii fiecărei probe va fi extrasă varianta pentru rezolvarea căreia va fi elaborat, în cursul aceleiaşi zile, baremul de corectare.
La examenele din vara următoare va fi acordată nota maximă pentru toţi candidaţii care au obţinut premii la olimpiadele internaţionale la disciplinele la care aceştia susţin probe. Toate cadrele didactice implicate în organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale (membri ai comisiilor, evaluatori, supraveghetori etc.) vor semna cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării un contract în care vor fi precizate explicit drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi. Au fost eliminate 4 zile din calendarul examenului de bacalaureat (numărul de zile pentru probele orale a fost redus de la 6 la 4; la acestea se adaugă eliminarea altor două zile din cele alocate evaluării lucrărilor candidaţilor). Candidaţii au posibilitatea să-şi vadă lucrarea, la cerere, după afişarea rezultatelor finale. În cazul în care sunt contestate lucrări care au obţinut note iniţiale cuprinse între 4,50 şi 4,99 sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă va fi cea obţinută în urma recorectării. În cazul examenului de bacalaureat, numărul disciplinelor de examen a fost redus la probele E (de la 116 la 111) şi F (de la 71 la 11). La probele orale ale bacului, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată pentru ciornă. El are dreptul la un al doilea bilet, caz în care nota va fi scăzută cu un punct. Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi "eliminaţi din examen", fără posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare. Au fost revizuite şi programele şcolare pentru cele două examene şi, implicit, bibliografia necesară. În premieră, a fost introdusă o cerere individuală de înscriere la examen, în format electronic, care cuprinde datele de identificare ale candidatului şi lista disciplinelor de examen pentru care acesta a optat. Testele naţionale se vor desfăşura între 18 iunie şi 21 iunie 2007, iar prima sesiune a bacului, între 25 iunie şi 5 iulie 2007.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite