Examen prin păduri cu lupi şi mistreţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şcoala nu a început încă pentru copiii Deleniului de Mehedinţi. Ministerul Educaţiei le-a desfiinţat şcoala şi a decis să-i mute la unitatea şcolară din Brezniţa Motru. Distanţa dintre


şcoala nu a început încă pentru copiii Deleniului de Mehedinţi. Ministerul Educaţiei le-a desfiinţat şcoala şi a decis să-i mute la unitatea şcolară din Brezniţa Motru. Distanţa dintre cele două şcoli este de aproximativ 20 de kilometri, iar ministerul a uitat să trimită un microbuz şcolar. Părinţii sunt disperaţi şi susţin că pericolul cel mai mare pentru copiii navetişti îl constituie lupii şi porcii mistreţi din pădurile pe care ar fi trebuit să le străbată în drum spre şcoală.
Cei 21 de elevi ai fostei şcoli din Deleni au pierdut o bună parte din materia predată. Ei nu figurează nici măcar în catalogul şcolii unde au fost mutaţi. Un sătean din Deleni spune că pentru a merge la şcoala din comuna Brezniţa Motru, cei doi copii ai săi ar trebui să se trezească la ora 4.00, să plece de acasă la ora 5.00 şi să parcurgă prin pădure 16 km. Ar putea să meargă pe şoseaua principală, însă distanţa este mult mai mare, de 26 kilometri. ,,Eu nu-i las sub nicio formă, că risc să-i arunc în ghearele fiarelor sălbatice. Zona e plină de lupi şi de mistreţi. Am făcut sesizare şi la Ministerul Învăţământului să vină să facă ordine în judeţ, că ăştia de aici nu sunt în stare să le pună copiilor la dispoziţie o maşină pentru navetă. Degeaba însă!", susţine bărbatul. Directoarea şcolii din Brezniţa recunoaşte că din cei 21 de elevi de la clasele V-VIII ale şcolii Deleni, doar 2 doi sunt înregistraţi în cataloage şi vin la cursuri. Inspectorul şcolar general de Mehedinţi, Doiniţa Chircu, minimalizează problema. ,,E acolo un grup de presiune al părinţilor care nu înţeleg că statul nu mai plăteşte o mulţime de profesori pentru câţiva elevi şi şcolile trebuie comasate, că acesta e viitorul. Totul a fost aprobat, iar domnul ministru Hărdău mi-a spus că microbuzele vin în octombrie şi deci nu ar mai fi mult de aşteptat", a spus Chircu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite