Evreii au comemorat 67 de ani de la "Noaptea de Cristal"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, in Sinagoga din Targu Mures s-au comemorat 67 de ani de la evenimentul de trista amintire, cunoscut sub numele de Kristallnacht sau "Noaptea de Cristal". Alexandru Ausch, liderul comunitatii

Ieri, in Sinagoga din Targu Mures s-au comemorat 67 de ani de la evenimentul de trista amintire, cunoscut sub numele de Kristallnacht sau "Noaptea de Cristal".
Alexandru Ausch, liderul comunitatii evreiesti din municipiu, a spus ca "a fost prima actiune violenta a nazismului, a fortelor intunericului, de exterminare fizica a evreilor ca si preludiu al genocidului ce a urmat, a Holocaustului". Ausch a amintit ca "Noaptea de Cristal" a inceput la Berlin in 9 noiembrie 1938 si, in 24 de ore, in toata Germania au fost incendiate peste 200 de sinagogi, iar geamurile magazinelor evreiesti au fost sparte - de unde si denumirea de Kristallnacht. Cartile religioase ale comunitatii evreiesti au fost arse in strada, 91 de evrei au fost ucisi, iar peste 30.000 au fost arestati si trimisi in lagare de concentrare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite