"Evenimentul zilei" a rămas şi fără redactor-şef

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Ionescu (foto) a demisionat, ieri, din funcţia de redactor-şef al cotidianului "Evenimentul zilei", din cauza viziunii diferite faţă de cea a managementului Ringier asupra politicii

Răzvan Ionescu (foto) a demisionat, ieri, din funcţia de redactor-şef al cotidianului "Evenimentul zilei", din cauza viziunii diferite faţă de cea a managementului Ringier asupra politicii comerciale a ziarului. "Cele mai multe dintre planurile de distribuţie, marketing şi vânzări, întocmite începând din primăvara anului 2005, au rămas pe hârtie", a spus Ionescu, precizând că, la nivel comercial, "ziarul a rămas cu câţiva ani în urmă".

Jurnalistul a precizat că nu are nicio altă ofertă de angajare: "Oamenii mai pleacă şi înainte de a cunoaşte exact destinaţia următoare". În plus, el a spus că demisia sa nu are nicio legătură cu "anul electoral, cu PSD-ul, cu Traian Băsescu sau orice alt interes politic sau de business".

Răzvan Ionescu a declarat pentru "Adevărul" că deocamdată nu se ştie cine îl va înlocui în funcţie, dar că, în următoarea perioadă, probabil că va exista o decizie în acest sens. La rândul său, Grigore Cartianu, redactor-şef adjunct, a spus că nu ştie cine va fi numit în locul lui Ionescu. "Este o veste foarte proastă pentru ziar şi e păcat ca ceea ce construieşti în câţiva ani să se dărâme în câteva secunde. Înţeleg perfect decizia lui Răzvan Ionescu, care este una justificată", a comentat Cartianu.

Răzvan Ionescu a fost numit în această funcţie în decembrie 2004, după ce a deţinut mai multe poziţii editoriale şi de management la "Jurnalul Naţional" "TV Mania" şi "EVZ".

Anunţul survine la aproape o lună şi jumătate după ce Iulia Dinu, directorul executiv al Diviziei de publicaţii Economic&Reference din Ringier, şi Emilia Şercan, şefa secţiei de investigaţii din cadrul ziarului, au demisionat. La începutul acestui an, Cristian Mihalache, director de vânzări de publicitate la "Evenimentul zilei" şi Capital", a părăsit trustul, iar ediţiile locale din Moldova, Banat şi Transilvania au fost închise.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite