Evacuarea lui Dan Iosif din locuinţa de serviciu, amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a admis ieri apelul făcut de fostul consilier prezidenţial, în prezent deputat PSD, Dan Iosif, împotriva hotărârii date de Judecătoria Sectorului 1, de evacuare din

Tribunalul Bucureşti a admis ieri apelul făcut de fostul consilier prezidenţial, în prezent deputat PSD, Dan Iosif, împotriva hotărârii date de Judecătoria Sectorului 1, de evacuare din locuinţa de serviciu şi plata a peste 70 de milioane de lei, contravaloarea unui garaj dărâmat.

Cauza urmează să fie trimisă la rejudecare. RA-APPS a chemat în judecată, în vara anului 2005, pe deputatul PSD Dan Iosif solicitând instanţei să dispună evacuarea dintr-un imobil din strada Herăs-trău, sectorul 1. Imobilul a fost acordat lui Dan Iosif cu titlu de locuinţă de serviciu, în virtutea funcţiei de consilier al fostului preşedinte al României Ion Iliescu. În februarie 2005, RA-APPS îl somează pe fostul consilier să elibereze locuinţa, dar acesta refuză să predea spaţiul. "Pârâtul fiind de rea-credinţă, refuză să elibereze locuinţa pe care o deţine fără drept", se arată în cererea de chemare în judecată.

Ex-consilierul prezidenţial cere RA-APPS 4 miliarde de lei

În replică, la chemarea în judecată, Dan Iosif a arătat instanţei că, prin adresa nr. 2618/25.03.2003, i s-a adus la cunoştinţă că cererea de a i se atribui o locuinţă de protocol a fost aprobată de primul-ministru de atunci, Adrian Năstase. El susţine că a efectuat mai multe investiţii pentru acest imobil - consolidarea fundaţiei, refacerea pereţilor afectaţi de ruperea fundaţiei, refacerea faţadei şi placarea cu termosistem, înlocuirea tâmplăriei, obiectelor sanitare, instalaţiei electrice, centralei termice, dotarea cu aer condiţionat etc.

"Niciun moment RA-APPS nu s-a declarat împotriva executării lucrărilor pe care le-a şi acceptat implicit odată cu semnarea contractului de închiriere şi a procesului-verbal de predare-primire în care a fost descrisă starea imobilului închiriat fără nicio obiecţie", susţine Dan Iosif. El a cerut instanţei să oblige RA-APPS la plata contravalorii tuturor cheltuielilor efectuate cu prilejul executării lucrărilor de consolidare, reparaţii şi renovare, aproximativ patru miliarde de lei, dar şi recunoaşterea de către RA-APPS a unui drept de folosire a imobilului până la restituirea banilor. Cu priejul lucrărilor de renovare, Dan Iosif a dărâmat un garaj, evaluat de un expert la suma de 73 milioane de lei. RA-APPS arată că nu toate lucrările efectuate au fost necesare şi utile şi că nu a existat un acord pentru un eventual decont.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite