Eurovision românesc cu buget de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Selecţiei Naţionale pentru Eurovision, în urma căreia va fi desemnat reprezentantul României în competiţia europeană, va avea loc pe 10 martie, în timp ce înscrierile vor începe luni, 6 februarie, şi se vor încheia pe 23 februarie, potrivit lui Dan Manoliu, coordonatorul concursului local.

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat un buget de 100.000 de euro pentru organizarea Selecţiei din acest an. Paharul este însă doar pe jumătate plin, deoarece organizatorii trebuie să mai adune, din sponsorizări, încă 130.000 de euro pentru a completa bugetul de care au nevoie. Taxa de participare se ridică la 120.000 de euro, iar restul de bani urmează să fie folosiţi pentru organizarea Selecţiei Naţionale, pentru filmarea clipului, promovarea în străinătate şi deplasarea la concursul internaţional.

În căutarea sponsorilor

„Am început să căutăm sponsori, nu va fi uşor, dar cred că ne vom descurca. Probabil că anul acesta vor fi sponsori mai mulţi şi mai mici, iar dacă e cineva interesat, noi îl aşteptăm", a declarat Dan Manoliu pentru „Adevărul".

„Luni, 6 februarie, dăm startul înscrierilor. Regulamentul va fi postat pe site-ul TVR, dar vă pot spune că nu vom condiţiona participarea de melodii în primă audiţie. Pot fi înscrise piese lansate după data de 1 septembrie 2011, deci care au avut până acum destul timp să ajungă hituri. Înscrierile se vor încheia pe 23 februarie, iar pe 10 martie vom avea finala naţională", a mai spus Manoliu.

Mihai Trăistariu, care a obţinut una dintre cele mai bune clasări ale României în concurs (locul 4 în 2006, cu melodia „Tornero"), este tentat să participe din nou la Eurovision. „Am patru piese pe care le voi înregistra săptămâna viitoare. Dacă va fi una care să-mi placă mai mult decât «Tornero», voi participa", a declarat cântăreţul.Cea de-a 57-a ediţie a concursului Eurovision va avea loc la Baku, în Azerbaidjan, între 22 şi 26 mai. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite