România are puţine şanse pentru a găzdui Agenţia Europeană pentru Energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slovenia pare a fi alegerea pentru a găzdui sediul viitoarei Agenţii Europene de Cooperare a Autorităţilor de Reglementare în domeniul Energiei (ACER). Ea este susţinută de zece ţări din Uniunea Europeană, în timp ce România a primit girul a doar şapte ţări, scrie NewsIn, citând European Voice.

Şi Slovacia are mai multe şanse decât România, obţinând sprijinul a opt ţări, la reuniunea de vineri a miniştrilor energiei din UE. Există şi ţări care încă nu şi-au exprimat alegerea. Republica Cehă, care deţine preşedinţia Consiliului de Miniştri, şi Suedia, care va prelua preşedinţia UE de la 1 iulie nu au făcut încă nici un anunţ public în ceea ce priveşte amplasamentul noii agenţii.

Miniştri au reuşit să ajungă la un acord privind stocurile de petrol, dar nu au reuşit să se înţeleagă în ceea ce priveşte amplasamentul noii agenţii de reglementare în domeniul energiei. Trei ţări şi-au depus candidatura pentru găzduirea ACER.

Dacă România va fi alegerea finală, în Bucureşti vor fi organizate întâlniri, conferinţe şi forumuri, cu efecte benefice asupra economiei locale. Potrivit Ministerului Economiei, argumentele Românei pentru susţinerea acestei canditaturi sunt deschiderea în totalitate a pieţei de energie, precum şi poziţionarea optimă din punctul de vedere al conexiunilor de transport. De asemenea, Bucureştiul nu găzduieşte sediul altei agenţii europene, iar, conform unei decizii a Consiliului European, noile state membre au prioritate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite