“Europa este invadată de cocaină. În Italia consum record”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidienele de astăzi din Italia scriu în continuare despre victoria lui Barack Obama la alegerile prezidenţiale din Satele Unite ale Americii. Se analizează, de asemenea, efectele acestei victorii pe plan economic şi politic, la nivel mondial.

Noaptea lungă a revoluţiei care a schimbat faţa Statelor Unite ale Americii”, titrează pe prima pagină cotidianul “La Repubblica”. Într-o noapte, istoria Statelor Unite a suferit o schimbare decisivă. O singură noapte a şters cu buretele cei 40 de ani care au trecut de la persecuţiile negrilor din ghetoruri, până la alegerea unui preşedinte care este fiul unui kenyan. Un grup de americani s-a adunat noaptea trecută, în faţa Casei Albe pentru a-i cânta lui George Bush o serenadă de adio intitulată “Bye bye George”.

Europa este invadată de cocaină. În Italia consum record”, scrie tot cotidianul “La Repubblica”. Italienii consumă din ce în ce mai multe droguri, în special tinerii. Substanţele stupefiante sunt comercializate mai nou prin intermediul site-urilor internet. La nivel european, drogul cel mai căutat şi mai răspândit este cannabisul, urmat de cocaină. Un număr de 71 de milioane de adulţi  europeni au fumat, măcar o dată în viaţă , o ţigară cu cannabis. Acestea sunt datelefurnizate de un Studiu al Observatorului european asupra drogurilor.

Bursa din Tokyo în scădere de -6,53%”, anunţă cotidianul “Corriere della Sera”. După ce ieri, pieţele asiatice au salutat victoria lui Obama, înregistrând o creştere semnificativă, astăzi ele deschid ziua cu un indice negativ de -6,53%. O scădere a fost înregistrată astăzi şi de majoritatea  burselor europene.

A murit scriitorul Michael Crichton”, anunţă cotidianul “Il Messagero”. Scriitorul american  Michael  Crichton, autorul unor best-seller-uri precum “Jurassic Park” sau “Congo”, a încetat ieri din viaţă la reşedinţa sa din  Los Angeles. El avea 66 de ani şi era bolnav de mai multă vreme de cancer. Cărţile lui Michael Crichton au avut un real succes în întreaga lume, fiind ecranizate şi înregistrând vânzari record.

Partidul Democrat italian sărbătoreşte victoria lui Obama ca şi cum ar fi câştigat chiar el alegerile”, relatează cotidianul “Il Tempo”. Partidul Democrat (PD) se bucură cu adevărat de victoria lui Obama în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii. Walter Veltroni, liderul PD, a afirmat ieri că familia democraţilor este una mare, şi că atunci când unul dintre membrii acestei familii câştigă, câştigă cu toţii. El a adăugat, de asemenea,  că victoria lui Obama creează un context favorabil pentru democraţii din Peninsulă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite