Gazprom: exporturile de gaze către Europa vor scădea în 2009 la 140 miliarde metri cubi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Gazprom a anunţat că se aşteaptă să exporte 60 miliarde metri cubi de gaze naturale în prima jumătate a anului 2009 către Europa, pentru întreg anul cantitatea urmând a se ridica la 140 miliarde metri cubi, relatează Reuters.

Directorul diviziei de export a companiei, Alexander Medvedev, a afirmat că Gazprom se mai aşteaptă ca vânzările pe plan extern să scadă la 40 de miliarde dolari în 2009.

În 2008, Gazprom a câştigat 65 miliarde dolari din vânzările pe plan extern.

Medvedev a mai declarat că Gazprom se aşteaptă ca preţurile de export pentru gaze naturale să depăşească nivelul de 280 dolari pe mia de metri cubi.

"În cazul unei crize globale, nimeni nu este ferit de pericole", a declarat Medvedev, adăugând că principalul impact asupra exporturilor nu a venit pe fondul crizei ci din cauza faptului că preţul la gazele naturale cumpărate prin contracte pe termen lung este de două ori mai mare decât cel de pe pieţele spot, cu livrare imediată.

Circa 80% din producţia de gaz a Rusiei provine de la Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, care furnizează un sfert din necesarul de gaz al Europei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite