Europa e un cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Franţa s-au înregistrat în ultimele zile 22 de decese din cauza căldurii. Printre victime se numără şi un copil de un an. Francezii îşi amintesc zilele acestea de anul 2003, când valul

În Franţa s-au înregistrat în ultimele zile 22 de decese din cauza căldurii. Printre victime se numără şi un copil de un an.
Francezii îşi amintesc zilele acestea de anul 2003, când valul de căldură a făcut 14.500 de victime. În Spania, autorităţile au declanşat stare de urgenţă în circa cinci regiuni, care anul trecut au fost mistuite de incendii. În Germania e toropeală în sudul ţării, iar în nord sunt furtuni. Sindicatele lucrătorilor la drumuri şi poduri au lansat un apel angajaţilor în acest domeniu: să nu lucreze fără cască de protecţie pentru că riscă să facă insolaţie, să nu lucreze fără maiou sau bluză şi să folosească cremă cu factor de protecţie solară ridicat. În Austria, canicula a alternat cu ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. În regiunea Kaernten, temperaturile ridicate au produs incendii de pădure de mici proporţii şi au dus la explozia unui depozit de combustibil. şi italienii suferă de căldură mare. Locuitorii Romei nici nu se pot duce la ştrand pentru că Marea Adriatică este plină de alge urât mirositoare şi otrăvitoare. Cauza creşterii rapide a algelor sunt temperaturile ridicate şi poluarea, explică specialiştii. Locuitorii din capitala Italiei au avut în ultimele zile parte de nenumărate pene de curent cauzate de consumul ridicat de electricitate al ventilatoarelor şi sistemelor de aer condiţionat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite