Europa, doar cu buletinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ministrul transporturilor, Radu Berceanu. Din păcate, Oana Zăvoranu a lipsit, dezamăgind profund asistenţa. Ca să-şi mai aline suferinţa, oamenii s-au întremat cu un whisky autentic,

ministrul transporturilor, Radu Berceanu. Din păcate, Oana Zăvoranu a lipsit, dezamăgind profund asistenţa. Ca să-şi mai aline suferinţa, oamenii s-au întremat cu un whisky autentic, distribuit la vagoanele-restaurant - două din cele trei ale garniturii - şi au ascultat povestirile Tribunului, un nostalgic al vremurilor în care manager al berăriei Gării de Nord era nenea Iancu Caragiale. Frumoase timpuri, numai că, spune Corneliu Vadim Tudor, sărmanul Bubico nu ar fi trebuit aruncat din tren. Iată avantajele progresului! Astăzi, integrarea în UE şi drepturile animalelor nu mai permit asemenea grozăvii. De dimineaţă, la Cluj-Napoca, primarul Emil Boc, grăbit cu ceremoniile ca să ajungă şi la sărbătoarea de la Alba Iulia, nu l-a mai băgat în seamă pe viceprimarul maghiar Boros Janos, care a depus o coroană cu panglică aducând a doliu. Se întâmplă, greşeli de traducere la cromatica tricoloră! La Covasna era aşteptat Mircea Geoană să-şi deschidă biroul parlamentar. N-a fost să fie, liderul PSD fiind prins cu alte festivităţi. Între timp, la Bucureşti, Traian Băsescu saluta defilarea trupelor în faţa unui numeros public ieşit la şosea să se bucure de ziua liberă. Armata şi-a făcut datoria, nu a leşinat nimeni, au ieşit ireproşabil paşii de defilare, tehnica nu s-a defectat.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu, operat la genunchi, nu a fost prezent ca să nu capete dureri de cap. De mâine, scandalurile politice vor începe iarăşi, dar nu e nicio nenorocire. ţara merge înainte.
La Alba Iulia, reprezentanţii partidelor politice au fost însoţiţi de grupurile de simpatizanţi, ca de obicei. Dacă în anii trecuţi fiorul patriotic se trăia separat pe căprării, ţărăniştii cu ai lor în rândurile din spate, feseniştii - în faţă, huiduielile - la mijloc, acum lucrurile s-au calmat: doar un grup de la PNG a stârnit unui alt suporter replica "m… Steaua", ceea ce nu depăşeşte sfera normalităţii. Aşa e când amesteci fotbalul cu politica! Marele Gigi nu a mai făcut spectacol, nu a vrut să iasă în evidenţă. S-o fi gândit omul că mai sunt în ţară cetăţeni care nu şi-au plătit facturile la curentul electric şi n-a vrut să se complice.
În rest, s-a dat fasole cu cârnaţi, dacă nu la tot poporul, măcar celor care au nimerit mai în faţă la coadă. Pe seară, preşedintele s-a întors în mijlocul mulţimii, navigând uşor printre valurile de oameni din Piaţa Universităţii, dornici să-i strângă mâna şefului statului de 1 Decembrie. Luminile s-au aprins în Bucureşti şi focurile de artificii au încheiat sărbătoarea.Ziua naţională a fost cum trebuia să fie. La oraşe, oamenii au dat năvală în magazine să profite de anunţatele promoţii de iarnă. La sate şi-au mai cântărit o dată din ochi porcul, gândind cât mai pune pe el până la Ignat. Peste o lună vine bonusul cel mare. De la 1 ianuarie vom avea Europa doar cu buletinul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite