Gest de caritate marca Soros: 72 de milioane de euro pentru Europa de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a slăbi impactul crizei economice asupra Europei Centrale şi de Est, miliardarul american George Soros va dona 100 de milioane de euro către cei săraci, către grupurile de voluntari şi ONG-uri.

Omul de afaceri de origine ungară şi-a dezvăluit intenţia într-un interviu acordat publicaţiei economice Financial Times, cerând Uniunii Europene să crească ajutoarele pentru această regiune. Soros este de părere că o finanţare sporită ar ridica nivelul de trai al categoriilor sărace şi ar contracara extremismul politic.

"Riscul politic este extrem de sever, iar terenul câştigat de grupările şovine şi xenofobe de extremă-dreapta este un fenomen îngrijorător", a declarat Soros, făcând referire la avansul partidelor extremiste în Parlamentul European: Jobbik în Ungaria, Partidul Naţional în Slovacia şi Partidul România Mare.

"Uniunea Europeană trebuie să facă mai multe în suportul pe care-l acordă regiunii, inclusiv în cel financiar. Programele Fondului Monetar Internaţional (FMI) sunt foarte severe în privinţa reducerii bugetelor", a spus Soros.

Miliardarul ocupă, în 2009, locul 29 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni de pe planetă, cu 11 miliarde de dolari în cont. S-a născut la Budapesta, în 1930, şi a donat Europei peste 3 miliarde de dolari de la căderea comunismului. Acesta a mai cerut Bruxellesului să nu îşi limiteze ajutorul la ţările membre UE, ci să sprijine şi alte ţări din regiune, în special Ucraina.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite