Eurodeputaţii au descins în Parlamentul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aplicarea legislaţiei privind restituirea proprietăţilor şi taxa auto sunt principalele dosare pe care o delegaţie a Comisiei de Petiţii a Parlamentului European le va cerceta timp de trei

Aplicarea legislaţiei privind restituirea proprietăţilor şi taxa auto sunt principalele dosare pe care o delegaţie a Comisiei de Petiţii a Parlamentului European le va cerceta timp de trei zile în România. Decizia acestei vizite a fost luată în urma numărului mare de petiţii (1.506 numai în 2007) transmise la Parlamentul European de către români.

Cum o mare parte din petiţii au ca obiect restituirea proprietăţilor confiscate de comunişti, deputaţii europeni au decis să solicite autorităţilor române detalii privind legislaţia naţională în acest domeniu.

Pe de altă parte, deşi taxa auto a fost înlocuită de guvern cu taxa de mediu, aceasta rămâne în atenţia deputaţilor europeni. Comisia Europeană a transmis în urmă cu două zile la Bucureşti o serie de observaţii la normele de aplicare a ordonanţei care ar trebui să intre în vigoare la 1 iulie.

Oficialii europeni au atras atenţia că decizia privind continuarea sau nu a procedurii de infrigement contra României, la Curtea Europeană de Justiţie, va fi luată şi în funcţie de cum va fi aplicată ordonanţa de urgenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite